fbpx
krullen

Als vrouw met krullen herken je het vast wel: je kapsel is soms moeilijk te doorkammen en in model te brengen. Daarnaast voelt je haar droog aan als je het niet goed verzorgt. Zo zijn er nog wel meer dingen waar je als krullenbol tegenaan loopt. Hoe ga je hiermee om zonder dat het je te veel kopzorgen geeft? Als gespecialiseerde kapsalon vertellen we je hier graag meer over.

De struggles van natuurlijke krullen

Dames met natuurlijke krullen hebben zeker niet om hun weelderige coupes gevraagd. Je krijgt ze gratis en voor niets. Dit herkent elke vrouw met krullen:

 • Je weet alles van luchtvochtigheid.
  Als de lucht vochtig is, weet jij wel hoe laat het is: je coupe is binnen een mum van tijd statisch. Je kan er dan nog zoveel middeltjes tegenaan gooien, maar je doet er vrij weinig aan.
 • Je hebt al allerlei producten geprobeerd
  Het is geen makkelijke opgave om jouw springerige look onder controle te houden. Daarvoor heb je toch echt de juiste producten nodig. De juiste verzorging verschilt per persoon. Dat is afhankelijk van jouw voorkeur en haartextuur. Zo duurt het soms jaren voordat je erachter bent wat voor jou de juiste producten zijn. Dus hou vol en geef niet op!
 • En vast ook net zoveel kappers
  Krullen vragen om een specifieke verzorging. Niet elke kapper weet op de juiste manier met jouw krullenbol om te gaan. Vind de juiste krullenkapper. Als je die hebt gevonden, laat hem of haar dan nooit meer gaan.
 • Hoe onverzorgder, hoe mooier
  Voor vrouwen met steil haar is het belangrijk om elke dag te borstelen. Er zijn dames die zelfs elke dag hun haar wassen. Voor jou geldt dat niet. Het zou betekenen dat je een uur eerder moet opstaan om te wassen en drogen. Daar heb je geen zin in! Bovendien zit je haar mooier als je het niet elke dag wast en borstelt.
 • Lokken die hun eigen gang gaan
  Je kunt je haar nog zo mooi stylen, er is altijd één eigenwijze krul die desondanks gewoon lekker zijn eigen gang gaat. Volledig tegen je zo zorgvuldig bedachte look in.

Handige tips om je krullen thuis te verzorgen

Je hebt vast al veel geprobeerd, maar we zetten toch nog een enkele handige tips voor je op een rijtje. Pas jij alles al toe voor het verzorgen van je krullen?

 1. Ga regelmatig langs de kapper: krulhaar droogt snel uit en heeft voeding en verzorging nodig. De kapper geeft je pluiskoppie een frisse boost. Een kappersbezoek om de 6 tot 8 weken is ideaal.
 2. Voed je haar met verzorgende producten: gebruik altijd een conditioner en neem regelmatig een haarmasker. Vul dit eventueel aan met een leave-in product.
 3. Was je haar niet vaker dan 2 keer per week: zo behoud je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid. Meer wasbeurten drogen je haar uit. Wrijf niet te hard met een handdoek, om pluizen te voorkomen.
 4. Laat je haar aan de lucht drogen, ook om pluis te voorkomen. Als je weinig tijd hebt, kun je het beste een diffuser gebruiken.
 5. Voorzichtig borstelen: als je mooie, levendige krullen wilt, is het belangrijk er zo weinig mogelijk met je haarborstel door te gaan. Wil je toch klitten uitkammen? Gebruik dan liever je vingers of een kam met grove tanden.
 6. Gebruik een satijnen kussensloop: dit helpt ook om pluis tegen te gaan. Katoen is net wat grover van structuur en schuurt meer langs de hoofdhuid.
 7. Niet te vaak steilen: de steiltang is heet en kan je krullen uitdrogen. Omarm je krullenbol. Veel vrouwen zijn er jaloers op!

Verwen je krullen met een Curlsys-behandeling

Als krullend haar niet op de juiste manier wordt verzorgd of geknipt, is dat funest voor je coupe. Daarom passen wij bij VRIS kappers de Curlsys-methode toe. Bij de Curlsys-techniek wordt het haar verdeeld in bundels die van nature bij elkaar vallen. Door elke bundel apart en op een speciale manier te knippen, krijgt het haar de ruimte om te krullen. De krullen krijgen meer glans en de natuurlijke vorm komt terug. Onze stylisten hebben een training gevolgd bij de oprichter van Curlsys en weten dus precies hoe zij met elke krul moeten omgaan. De Curlsys-behandeling combineren we eventueel met een verzorgend haarmasker dat past bij jouw krul.

Kom langs bij VRIS kappers

Bij ons ben je geen nummertje. Wij weten dat elke kop en coupe weer anders is. Kijk je nu in de spiegel en ben je niet blij met wat je ziet? Ga dan langs een styliste die de tijd en aandacht neemt voor jou. Die kijkt met expertise naar wat er bij jouw gezicht en stijl past. Alle kappers hebben zo hun eigen specialisatie. Op basis van jouw wensen, koppelen we je aan de juiste persoon. Neem contact met ons op via 075-6408090.