fbpx
haartype

De inspiratie voor een nieuw kapsel ontstaat veelal doordat we het bij een ander zien: bij een vriendin, op straat of op de rode loper. Op Pinterest wijden we complete moodboards aan onze ideale haarstijl. Maar als je een mooi kapsel op het oog hebt, wil dat nog niet zeggen dat het bij jou ook zo zal staan. Elk haartype is immers anders en zal dan ook een ander resultaat geven. Voordat je bij de kapper binnenstapt, is het daarom goed om te weten welk haartype je hebt en welk soort kapsel daar het best bij past. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.

WAT IS JE HAARTYPE?

Om te weten wat jouw haartype is, kijk je naar een aantal factoren. Wat is de structuur van je haar? Is je haar steil, golvend, krullend of kroezig? Hoe dik of dun is je haar? Heeft je haar volume of is het juist wat futloos? Op basis hiervan zijn eindeloze combinaties te maken: van fijn, steil haar tot dik haar met krullen.

STEIL EN FIJN HAAR

Steil haar komt goed tot zijn recht met laagjes voorin het gezicht. Je haar krijgt zo meer volume en definitie. Is je haar erg dun, zorg dan dat je je haar niet in te grote lagen laat knippen, om het effect van een matje te voorkomen. Hoe langer je je haar laat groeien, hoe dunner je haar zal lijken. Een korter kapsel zonder laagjes laat je haar er voller uitzien. Een (asymmetrisch) bobkapsel of kapsel op schouderlengte is daarom ideaal. Wil je meer volume, kies dan voor een zijscheiding. Fijn, halflang haar kun je daarnaast meer textuur geven door laagjes onder je kin te laten beginnen. Zorg alleen wel dat je haren achter op dezelfde lengte blijven.

KRULLEND HAAR

Heb je fijn haar met een slag of krullen, dan kun je eigenlijk alle kanten op: van een kort (bob)kapsel tot lange golvende lokken. Wel is het belangrijk dat het kapsel aansluit bij de vorm van je gezicht. Voor mensen met dikker haar dat krullend of golvend is, zijn lange en mediumlange kapsels een goede keuze. Aangezien krullend haar al snel pluizig kan lijken, kun je je haar beter iets langer houden. Ga je voor laagjes, dan kun je deze het beste onder je kin laten vallen, zodat alle lokken een andere krul krijgen. Wil je toch liever een kortere coupe? Laat je krullen dan niet op een lengte, maar ga voor laagjes in een U-vorm, waarbij de voorste lokken langer zijn dan achterin.

DIK HAAR

Heb je dik, maar weinig haar, dan zijn lange kapsels je beste optie. Ook is dit haartype vaak gebaat bij wat meer laagjes, zodat de onderkant niet te uitgedund lijkt. Een kort kapsel kun je beter vermijden, om te voorkomen dat het haar wijd uitstaat. Heb je dik en veel haar, ga dan voor een lang of halflang kapsel op één lengte, of kies laagjes in een V-vorm of shaggy stijl. Om je haar beter te kunnen onderhouden, kan het bovendien een goed idee zijn om je haar wat uit te laten dunnen.

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Meer weten over de mogelijkheden met jouw haartype? De haarspecialisten van VRIS Kappers voorzien je graag van een persoonlijk advies. Er wordt altijd gekeken naar de haarstructuur, valling van het haar, je gezichtsvorm en huidskleur om de perfecte stijl en kleur te bepalen. Zo vind je altijd een passend kapsel die jouw natuurlijke schoonheid benadrukt. Neem gerust contact op, zodat jij binnenkort weer kunt genieten van een frisse coupe.