fbpx
haartrends

We zitten al halverwege het nieuwe jaar, dus misschien ben je er nu wel helemaal aan toe: je look omgooien. Elke keer als je in de spiegel kijkt, is het het nét niet, maar wat kan er nou anders? Wat zijn de nieuwste haartrends?

We zien steeds meer verschillende haartrends voorbijkomen: van de teaselights tot de wolf cut en de shag, waarbij het haar in veel grove lagen wordt geknipt. Zo zagen we onder andere Jennifer Lopez en Miley Cyrus afgelopen jaar deze stoere coupe dragen. Het scheelt dat die ook nog eens gemakkelijk in onderhoud is. Voor komend jaar kunnen we zeker verschillende gedurfde kapsels, kleuren en accessoires verwachten.

Bibbidi-bobbidi-bob

De bob staat boven aan de lijst als het gaat om haartrends die dit jaar weer helemaal terugkomen, in al zijn verschillende soorten. Steeds meer vrouwen gaan voor de korte bob, waarbij het haar in de nek kortgeschoren wordt en de lokken rondom het gezicht lang en zwaarder worden gedragen. Op de catwalk zien we juist de strakke kapsels weer terugkomen. Denk hierbij aan de strakgetrokken, lage paardenstaart. Ben je nou op zoek naar een beetje inspiratie? Dé haarstijl voor 2022 is de boy bob, waarbij textuur en de wilde look belangrijk is. Onder andere Dua Lipa en Selena Gomez rockten deze haartrends in het verleden al. Tijd dus om lekker de schaar erin te zetten!

Accessoires

Deze zomer gaan we ze steeds meer zien: de chunky, grote haarklemmen. Een haarklem kan een leuke toevoeging zijn van je outfit én brengt minder schade aan je haar dan een haarelastiekje. We hopen dat deze dan ook meegaan naar dit jaar, maar er staat meer op de planning! Voor dit jaar kijken we volledig naar accessoires die er leuk uitzien én je haar niet beschadigen. We verwachten daarom ook dat de scrunchie terugkeert, zeker met het warme weer op komst. Haarbanden en sjaaltjes zijn overigens ook een leuke manier om je haar uit je gezicht te houden en je outfit naar dat volgende niveau te tillen. Probeer dit jaar dus niet bescheiden te zijn met je accessoires, maar pak volledig uit met parels, steentjes en felle kleuren en patroontjes!

In geuren en... kleuren!

Dit jaar zien we veel warme haarkleuren terugkomen, in tegenstelling tot vorig jaar, toen zilver- en grijstinten helemaal in waren, zeker bij blondines. We gaan dit jaar dus veel roodtinten zien, maar ook honing- en perzikblond. Steeds meer vrouwen gaan voor ginger: de kleur is namelijk ontzettend sexy en... Heb je nog meer redenen nodig? Voor de brunettes onder ons zullen we veel karamelkleuren en balayages zien qua haartrends. Balayages zijn ideaal wanneer je wat lichter wilt gaan, zonder je hele haar te beschadigen. Én je hoeft niet na een maand alweer terug naar de kapper.

Pony's zijn hot

Vorig jaar zagen we natuurlijk de curtain bangs al helemaal opbloeien. Deze trend was misschien ietwat veilig, maar met alle lockdowns die we gehad hebben zeker een veilige optie. Dit jaar pakken we weer helemaal uit en dus niet gek dat pony's weer een comeback maken. Pony's zijn perfect als je wat aan je kapsel wilt veranderen zonder alles er direct af hoeft te laten knippen. Onder andere Elizabeth Olsen liet al bangs knippen en wat staat het haar goed!

Doe het zelf... niet!

We smeken je: pak nou niet zelf de schaar erbij, hoe verleidelijk het ook is. Hetzelfde geldt voor je haar verven. We're watching you. Het beste kun je naar een kapper gaan. Deze kan namelijk kijken wat het beste bij de vorm van je gezicht past of welke kleur het beste bij jouw uiterlijk aansluit. Bij VRIS Kappers kijken ze naar wat er mogelijk is voor jouw haar, zodat jij met een mooie, frisse coupe de salon verlaat die helemaal past bij de laatste haartrends.

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Zaanstreek.