fbpx
haarverlies

Veel mensen gaan gewoon naar de kapper die het dichts in de buurt is. Voor Jeanette (76) was dit vroeger ook het geval. Ze had zelf ook een zaak in Zaandam, dus was de kapper in de buurt de beste keuze voor haar. Maar nadat ze gestopt was met de zaak, wilde ze op zoek gaan naar een kapper die meer deed dan alleen knippen en wassen. Zo kwam ze bij Marijke van VRIS Kappers. In dit artikel deelt ze haar ervaring.

Geen spanning, alleen maar ontspanning

'Toen ik op zoek ging naar een andere kapper, ben ik bij veel salons geweest. Dit was echt niet altijd even leuk. Bij veel andere kappers waren er altijd spanningen onderling en dat was een en al onrust. Toen kwam ik bij VRIS Kappers en daar vond ik gelijk een goede sfeer. Iedereen is altijd vriendelijk en ik word altijd fijn begroet. Marijke is echte de rustige factor. Bij haar salon kom ik nou met een gerust hart.'

Goed begrepen

'Een andere reden waarom ik bij de andere salons niet tevreden was, was omdat ze mij niet goed begrepen. Marijke snapt mij daarentegen helemaal. Zonder al te veel te hoeven uitleggen wist ze precies wat ik wilde. Er werd direct goed gekeken naar mijn haar: bij VRIS Kappers kijken ze echt hoe je haar voor jou elke dag het beste zit.'

Haaruitval door ziekte

'Helaas heb ik een tijdje chemotherapie moeten ondergaan, waardoor mijn haar uitviel. Dat vond ik vreselijk. Het idee dat de verpleegster al mijn haar eraf zou halen vond ik ook echt niet fijn en ik zag er enorm tegenop. Toen is Marijke bij mij thuis geweest en heeft ze zelf alles eraf gehaald. Dit voelde vertrouwd en ze heeft mij erg veel gesteund in die zware tijd. Met haar heb je gewoon een band.'

Ze staat altijd voor je klaar

'Na deze goede steun heb ik Marijke een tijdje niet meer gezien. Ik had overigens geen haar meer. Maar zodra ik dat wel weer had, ben ik gelijk terug gegaan. Daar kreeg ik zoals altijd weer eerlijk advies: ik kon beter eerst niet kleuren of een permanent laten zetten. Toen dat eenmaal wel weer kon, heeft Marijke een special product gezocht dat bij mijn haar paste. Ze kijkt echt altijd verder dan haar eigen kapsalon.'

Blijven vooruitgaan

'Daarnaast is Marijke zelf ook gefocust op het blijven leren en dat zie je ook aan de producten die ze inkoopt. Ik heb nog steeds wel eens problemen met haarverlies door de medicijnen die ik moet slikken en dan gaat Marijke op zoek naar producten die haaruitval tegengaan. De stylisten bij VRIS Kappers proberen echt op alle vlakken mensen te helpen een goed kapsel te hebben.'