fbpx
balayage

Je kapsel hoeft niet altijd hetzelfde te blijven. Een opfrisser kan meer dan welkom zijn, en dit betekent niet meteen een volledig nieuwe kleur. Er bestaat ook zoiets als balayage, een techniek waarmee je je haar net wat meer dimensie geeft. Maar hoe wordt dit eigenlijk gedaan? In dit blogartikel lees je alle stappen!

Stap 1: Techniek bepalen

Balayage kan op verschillende manieren worden toegepast. Met de Balayage Dimension wordt bijvoorbeeld diepte gecreëerd door verschillende tinten in het haar aan te brengen; altijd lichter dan je eigen haarkleur. Daarnaast kun je kiezen voor balayage met highlights, een natte balayage of een balayage met Face Framing. Samen met de haarspecialist bepaal je welke techniek het beste bij jouw hoofd en haar past voordat je begint met aanbrengen.

Stap 2: Balayage: het aanbrengen

Je haarspecialist zal de kleur(en) klaarmaken en de kwast pakken. Balayage betekent in het Frans "vegen" en dat is precies wat er gaat gebeuren. De verf wordt met nauwkeurige vegen in je haar aangebracht, waarbij een subtiele overloop ontstaat. Ongeveer vijf centimeter vanaf je hoofdhuid begint de lichtere kleur en er wordt naar beneden toe gewerkt naar de punten. Hoe verder je naar beneden kijkt, hoe lichter de kleur wordt.

Stap 3: Uitspoelen en naverzorging

Nadat de kleur voldoende tijd heeft ingewerkt, wordt deze uitgespoeld met biologische producten om je haar goed te voeden. Het verven kan namelijk belastend zijn voor je haar. Na het uitspoelen en drogen kan ervoor gekozen worden om het haar nog te knippen of te stylen, afhankelijk van jouw wensen.

Stap 4: Genieten

Wanneer de balayage helemaal klaar is, is het tijd om te genieten van je nieuwe kapsel. Om ervoor te zorgen dat het zo lang mogelijk mooi blijft, geven we je nog advies voor thuis. Het is verstandig om een voedende en herstellende shampoo of conditioner te gebruiken. We raden ook aan om een zilvershampoo te gebruiken. Dat helpt om de gele gloed, die vooral in de zomer naar boven kan komen, af te zwakken. Voeg eens per week een hydraterend masker toe, zodat je gebalayeerde haar lang mooi blijft.

Benieuwd?

Lijkt een balayage je wel wat en wil je graag weten of het iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op. Het team van VRIS Kappers staat voor je klaar! We kijken graag hoe we jou blij kunnen maken met een nieuw kapsel, of dat nu met een balayage is of iets anders. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust telefonisch of tijdens de afspraak. Hopelijk tot snel!