fbpx
vegan

Tegenwoordig zijn we steeds een beetje liever voor de natuur. Er wordt bewuster nagedacht over eten, maar ook bij het ontwikkelen van haarproducten. Het begrip 'vegan' is daarom ook niet meer uit onze woordenschat te denken. Natulique heeft dit zelfs als uitgangspunt gebruikt toen ze hun merk opbouwden. In dit blogartikel laten we je daarom kennismaken met dit merk en hun vegan lijn!

Over Natulique

Dit duurzame merk is van start gegaan met een duidelijke missie: de kunst van het kappersvak mag niet schadelijk zijn voor de gezondheid. De gezondheid van de kappers zelf, van de klanten, maar ook van de planeet. En met dat in het achterhoofd zijn de producten gecreëerd met innovatieve formules. Deze formules zijn gebaseerd op allerlei prachtige bronnen uit de natuur en dus ook vegan.

Vegan: wat is het?

Maar wat verstaan we eigenlijk onder 'vegan'? Bij dit soort haarproducten kun je verwachten dat er geen dieren voor gebruikt zijn. Dit betekent dat er geen bijenwas, wolvet, slakkenslijm, keratine van botten of iets dergelijks in te vinden is. Bovendien zijn de producten ook niet getest op dieren. Dat maakt ze lief voor ons milieu en ook voor je eigen haar, aangezien de plantaardige ingrediënten vaak zeer voedend en onschadelijk zijn.

Vegan-proof

Hartstikke fijn, maar het kan zomaar gezegd worden dat iets vegan is, toch? Gelukkig is er een bepaald weetje waarmee jij altijd kunt controleren of een product écht vegan is. Want wist je dat er een keurmerk bestaat? Dit keurmerk is van de Vegan Society en is makkelijk op internet te vinden. Zo kun je zien hoe het eruitziet en controleren of het op je product staat.

De vegan haarverzorgingslijn

Bij Natulique staat dit keurmerk op elke shampoo, conditioner, spray, masker, haarmist en hoofdhuidcrème van hun vegan lijn. Het heeft dus automatisch de voordelen die vegan met zich meebrengt. Maar daarnaast hebben alle producten ook nog effectieve, krachtige werkingen. Zo is de Nourishing Wash speciaal ontwikkeld om beschadigd, droog haar te reinigen en verzorgen. De Volume Conditioner dient weer om te herstellen en je haarzakjes te versterken. Met nog vele andere mogelijkheden in het assortiment, is er vast iets voor jou bij.

Producten aanschaffen

Op onze VRIS Kappers webshop kun je een kijkje nemen naar de producten van Natulique of ze gelijk aanschaffen. Ook gebruiken we deze producten in de salon als aanvulling bij onze knip- of verfbeurten. Op die manier dragen wij ook ons steentje bij aan een gezond milieu en dat voelt goed! Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op.