fbpx
VRIS

Vier jaar geleden zat Lucas (20) voor het eerst in de kappersstoel bij VRIS Kappers. ‘Mijn moeder komt al járen bij VRIS. Iedere keer als ze terugkwam van de kapper was ik een beetje verliefd op haar haar. Het zat prachtig en oogde zó luxe! Op een gegeven moment dacht ik: ik probeer het ook. En dat bleek een ontzettend goede keuze.’

Klik

‘Ik vind een klik met een kapper ontzettend belangrijk. In het verleden ben ik bij meerdere kapsalons geweest waar ik die klik miste. Er hing een nare, ongezellige sfeer en er werd helemaal niet gepraat in de salon, of gecommuniceerd met mij. Daardoor ging ik regelmatig ontevreden naar huis, simpelweg omdat de kapper niet naar mijn wensen luisterde.’

Altijd welkom

‘Bij VRIS Kappers is dat totaal anders. Het is een hele gezellige salon met hele open, leuke en sociale kapsters. Je voelt je altijd welkom en het is echt altijd een feest om naar de kapper te gaan! Ik word iedere keer geholpen door dezelfde kapster, Naomi. Ze kent mij en mijn haar en daardoor weet ik dat het altijd goed komt. Ze luistert naar mijn wensen en ik hoef me nooit zorgen te maken dat ze teveel eraf haalt of andere gekke dingen doet met mijn haar. Alles gebeurt in overleg.’

Momentje voor mezelf

‘Om de 2 à 3 maanden ga ik heen voor knippen en verven. Al met al duurt een afspraak wel 2,5 uur. Maar dat vind ik helemaal niet erg. Sterker nog, soms boek ik de afspraken voor knippen en verven apart, zodat ik twee dagen heen kan. Een momentje voor mezelf met lekkere koffie en even helemaal niets aan mijn hoofd. Nou ja, behalve dan de handen van de kapster.’

Haarroutine

‘Ik heb golvend haar en er gaat best wat werk in de verzorging zitten. Bovendien is mijn haarroutine flink veranderd sinds ik bij VRIS kom. Naomi weet duidelijk wat het beste is voor mijn haar en stukje bij beetje neem ik haar technieken over. Ik weet nu steeds beter wat wel en niet werkt voor mijn haar. Daarnaast koop ik vaak verzorgingsproducten bij VRIS. Niet altijd, want de meeste van deze producten zijn wel aan de prijzige kant. Maar de kwaliteit en effectiviteit zijn geweldig. Zo gebruik ik altijd de Redken haarlak en olie van Moroccanoil: echt hele fijne producten.'

Puntensysteem

‘Wat ik ook heel fijn vind aan VRIS Kappers is dat ze met een puntensysteem werken. Na iedere kappersbeurt krijg je punten op je spaarkaart. Wanneer je genoeg punten hebt gespaard kun je deze omzetten in geld en daar kun je producten mee kopen. Het is een soort onbewust spaarpotje, wat ik nog bij geen enkele andere kapper heb gezien. Nog zoiets wat VRIS echt uniek maakt.’

Uur reizen

‘Een fijne locatie met fijne mensen en een fijne sfeer. Dat is hoe ik VRIS Kappers zou omschrijven. Ik zou ook echt niet meer anders willen. Zelfs niet nu ik ben verhuisd en iedere keer ruim een uur moet reizen naar Krommenie. Die reistijd is het me echt helemaal waard.’