fbpx
haarkleuring

Gabriella (33) maakt graag duurzame keuzes, maar verfde jarenlang haar haar met milieuonvriendelijke haarkleuring. Dat zat haar dwars: er moest toch een andere optie zijn? Tot ze de producten van Natulique tegenkwam. Het laatste stapje naar een duurzame leefstijl!

Duurzame leefstijl

'Ik vind het belangrijk om duurzaam te leven. Ik maak bewuste keuzes in mijn leefstijl en probeer hiermee mijn ecologische voetafdruk te beperken. Ik eet bijvoorbeeld grotendeels veganistisch, heb geen auto en koop geen fast fashion. Ook op het gebied van lichaamsverzorging probeer ik te letten op het milieu. Ik kies voor duurzame cosmeticamerken en verpakkingsvrije producten.'

Stap voor stap

'Dit is niet altijd het geval geweest. Tot zo'n vijf jaar geleden stond ik helemaal niet stil bij het concept van duurzaamheid. Niet dat ik het niet belangrijk vond, hoor! Maar ik was simpelweg niet op de hoogte van milieuvervuiling en al helemaal niet van de impact die ik kan hebben op het milieu. Dat bewustzijn is langzaamaan gegroeid, ook omdat mijn omgeving zich er steeds meer mee bezighield. Stukje bij beetje ben ik er zo ingerold. Ik denk dat dat ook de beste manier is. Je kunt niet van de ene op de andere dag veganistisch eten, je auto verkopen en al je niet-duurzame spullen en producten weggooien. Dat is niet vol te houden.'

Het bleek-incident

'In de loop der jaren is er dus steeds meer veranderd in mijn leven. Er was alleen één ding waar ik moeite mee had: mijn kappersbezoeken. Ik zorg graag goed voor mijn haar en verf het al sinds mijn zestiende zilvergrijs. En laten we zeggen dat ik in het verleden niet helemaal de juiste keuzes heb gemaakt op het gebied van haarkleuring. Ik heb zelf eens mijn haar gebleekt en dat heeft weinig goeds gedaan voor mijn haar. Daardoor zat ik iedere paar maanden weer in de kappersstoel met mijn haar in de verf, ook al was die haarkleuring helemaal niet goed voor het milieu.'

Haarkleuring van Natulique

'Ik maakte al zoveel duurzame keuzes: dan was die haarverf toch geen ramp? Toch begon het te knagen: het voelde een beetje als vals spelen. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een natuurlijke haarverf en kwam uit bij Natulique. Professionele haarkleuring die voor 98,02% bestaat uit biologische, natuurlijke ingrediënten: het klonk bijna te mooi om waar te zijn! Ik was een klein beetje sceptisch, zelfs. Ik kon me niet voorstellen dat dit goede resultaten zou geven. Maar de nieuwsgierigheid won het van de twijfel. Een kennis raadde me VRIS Kappers aan: slechts een dorp verderop én ze gebruikten producten van Natulique!'

Naar VRIS Kappers

'Een paar weken later zat ik voor het eerst in de kappersstoel bij Marijke. Ik vertelde haar over mijn bleek-incident en dat ik al zo vaak mijn haren had geverfd met milieuonvriendelijke haarkleuring, en dat ik geïntrigeerd was door de producten van Natulique. Marijke wist me alles te vertellen over het merk en ging U. Ik heb de hele middag in de kappersstoel gezeten en voelde me de koning te rijk. En het resultaat was ongelofelijk! Een prachtige, zilvergrijze kleur, zonder gele of paarse gloed. Precies zoals ik wilde. Sindsdien kom ik elke paar maanden terug bij VRIS Kappers om de kleur bij te laten werken. En dat zonder schuldgevoel door de producten van Natulique!'