fbpx
wenkbrauwen

Een goed gestyled kapsel kan je hele uiterlijk veranderen... Hetzelfde geldt voor je wenkbrauwen! Ze geven je gezicht karakter en helpen je zelfs met het uitdrukken van emoties. Maar hoe vind je nou die perfecte wenkbrauw? Ten eerste moet de kleur in balans zijn met die van je haar, maar de vorm moet ook nog eens goed passen bij je gezicht… Het kan best wel een gedoe zijn. Maar gelukkig hoef je niet eindeloos aan de gang te gaan met een wenkbrauwpotlood om je wenkbrauwen naar wens te krijgen!

De vorm van je wenkbrauw

De vorm van ons gezicht hebben we niet voor het kiezen, maar de vorm van onze wenkbrauwen gelukkig wel! Voor elk type gezicht is er een passende keuze:
● Vierkant: als je een sterke kaak hebt, mag daar ook een sterke wenkbrauw tegenover staan. Daarom kun je kiezen voor een wenkbrauw met een scherpe hoek. Wil je juist een zachtere uitdrukking? Ga dan voor een ronde, gebogen vorm.
● Diamant: wanneer je al veel hoeken in je gezicht hebt, kun je het best kiezen voor wenkbrauw met een afgeronde knik. Hierdoor creëer je een zachtere uitstraling.
● Hart: een wenkbrauw met een ondiepe ronding biedt een mooi contrast aan je scherpe kaaklijn!
● Rond: je kunt bij deze gezichtsvorm het best gaan voor een hogere wenkbrauw met een hoek. Hierdoor rek je je gezicht optisch uit.
● Ovaal: veel vormen passen hierbij, maar om de balans te behouden, wordt een licht gebogen vorm vaak aangeraden.
● Lang: een rechte, bijna horizontale wenkbrauw is jouw ideale keuze. Hierdoor wordt je gezicht namelijk opgebroken en lijkt die minder lang.

De kleur

Helaas is het meestal niet zo simpel als 'match de kleur van je wenkbrauwen gewoon met die van je haar'. Vaak willen mensen die van nature een blonde of rode haarkleur hebben, hun wenkbrauwen donkerder maken zodat ze meer opvallen. Ga dan voor een kleur die maximaal drie tinten donkerder is dan je haar, zodat je het er wel natuurlijk uitziet. Let erop dat je bij blond voor een koelere ondertoon kiest, maar je bij rood haar juist voor een warme tint gaat. Voor brunettes of zwartharigen is een lichtere wenkbrauw juist een goede optie, omdat je zo een zachtere uitstraling creëert.

Wordt er mee wakker

Het alsmaar inkleuren van je wenkbrauwen kost best wel wat tijd. Daarom kun je er ook voor kiezen om ze te laten verzorgen door een specialist, zodat het resultaat bovendien langer blijft zitten. Voor sommige mensen is permanente make-up dan de oplossingen, maar voor andere is dat net iets te… nou ja, permanent. Dan kun je, net als met je haar, ook gewoon je wenkbrauwen laten verven. Zo hoef je ze niet elke dag in te kleuren, maar zijn ze wel iedere dag tip top in orde!

Laat je helpen

Iedereen is gewend om zijn of haar kapsel te laten doen bij een kapper, dus waarom zou je dat niet doen met je wenkbrauwen? Zo kun je ze dus laten verven, maar je kunt ze ook laten epileren. Op deze manier voorkom je dat je zelf net iets te enthousiast bezig gaat met de pincet. Daarnaast kun je ook advies vragen over welke vorm en kleur het best bij jouw wenkbrauwen past. VRIS Kappers helpt je dan ook graag bij het vinden van jouw perfecte look. Wat voor kapsel je ook hebt, bij iedereen is een perfecte wenkbrauw te vinden. Bel gerust en dan gaan we er samen met je naar kijken.