fbpx
beschadigd-haar

Voelt je haar aan als stro? Zie je elke ochtend afgebroken haren op je kussen liggen? Ai! Dat is een teken dat je haar beschadigd is. Je bent niet de enige die er last van heeft en die er iets aan wil doen. Toch kan het lastig zijn om echt resultaat te behalen uit je inspanningen. Flink borstelen is soms funest. Je komt dus ook niet snel af van je beschadigde haren. Herstellen kost tijd en dus zal je ook wat geduld moeten hebben. Ben je klaar met die doffe, droge en futloze haren? Wij helpen je weer graag aan een glanzende coupe!

Wat is beschadigd haar?

Laten we even beginnen met een korte uitleg over beschadigde haren. De buitenste laag van je haren zijn de haarschubben. Ze overlappen elkaar in een neerwaartse richting, vanaf de wortels tot de puntjes. Ze zijn met te vergelijken als dakpannen die over elkaar heen gestapeld zijn. Haarschubben zijn een goede graadmeter voor de gezondheid van je haar. Bij gezonde haren sluiten de schubben mooi op elkaar aan. De haren zijn sterk en voelen glad aan. Is het haar beschadigd? Dan ontbreken de schubben of ze vallen niet over elkaar. De haren bevatten gaten en zijn daardoor poreus. Om je haren mooi te houden, wil je dat de schubben over elkaar heen vallen. Alleen beschadigen de schubben sneller dan je denkt.

Waardoor beschadigen je haren?

Hoe komt het dat jouw mooie haren beschadigd raken? Dat heeft te maken met meerdere factoren.

#1 Te vaak verven

Een mooie kleur is wel zo fijn. Zeker als je een beetje grijs wordt. Maar te vaak verven werkt nadelig voor je haar. In sommige producten zitten chemicaliën die je haar laten uitdrogen. Vooral blonderen met waterstofperoxide beschadigt je haar snel. Ga daarom zoveel mogelijk voor natuurlijke en speciale producten. Verf je je haar echt alleen voor de dekking van grijze haren? Bespreek met de kapper dat ze alleen je uitgroei bijwerken.

#2 Permanent

Voor permanent geldt hetzelfde als verven. In deze vloeistof zitten ook kunstmatige toevoegingen die je haardos niet heel prettig vindt. Doe het niet te vaak en kom langs om de 8 weken. Heb je steil haar? Kijk hoe je dit mooi kan bewerken, in plaats van dat je steeds blijft permanenten.

#3 Extensions

Elke vrouw droomt van een mooie en volle bos. Daarom gebruiken sommige vrouwen extensions. Het maakt niet uit welke je gebruikt: clips, wax, weaves of ringen. In sommige gevallen kunnen extensions je haar beschadigen, zeker wanneer iemand niet vaardig is met het verwijderen van de extensions. Als je extensions draagt, is het belangrijk om je haar zo goed mogelijk te voeden en te beschermen. Was je haar niet te vaak en spoel het goed uit als je dat wel doet. Draag een mutsje tijdens het slapen, zodat je bos niet in de war raakt. Borstel het altijd voorzichtig.

#4 Weersveranderingen

Iedereen die in Nederland woont, weet wel dat er hier een wisselvallig klimaat is. Dagen vol regen en zonneschijn wisselen zich af om de haverklap. Probeer met je verzorging in te spelen op de weersveranderingen. Gebruik een voedend haarmasker eens of twee keer in de week, om je haardos een oppepper te geven.

#5 Ongezonde leefstijl

Eet en slaap je slecht? Rook je en drink je weinig water? Ook dat is snel terug te zien aan je haar. Als je gezond leeft, voed je je haar van binnenuit. Daardoor krijgt het snel zijn natuurlijke glans. Met een ongezonde leefstijl wordt je haar snel dof en breekt het zelfs af. Zorg goed voor jezelf en daarmee ook voor je haren!

Hoe voorkom je beschadiging?

Hoe zorg je voor zo min mogelijk schade aan je haar? Helemaal voorkomen lukt natuurlijk niet, maar er zijn wel enkele tips om rekening mee te houden:

● Let op de elastiekjes die je draagt: de bandjes met een stalen stukje in het midden, gaan vastzitten en nemen haren mee uit je bos. Kies dus voor elastiekjes die volledig van stof zijn. Scrunchies!
● Leefstijl: eet gezond, drink water, pak genoeg slaap op een satijnen kussen. Je kent het wel!
● Kies voor extra verzorging: vraag de kapper om goede verzorging voor thuis. De juiste producten doen wonderen voor je haar.
● Ga regelmatig naar de kapper om je coupe weer in model te brengen en de dode punten bij te werken.

Hoe kan de juiste kapper jou helpen?

De stylisten van VRIS kappers zien vaak kapsels met beschadigd haar voorbij komen. Daar weten we gelukkig wel raad mee. Met de juiste adviezen en behandelingen maken we van beschadigd haar verleden tijd. Bel voor meer informatie of een afspraak naar 075-6408090.