fbpx
Vegan haarproducten

De vegan levensstijl. Elke dag hoor je er wel iets over. Of het nou gaat om eten of om cosmetica, dagelijks kom je ermee in aanraking. In ons blog vertellen we je daarom alles over natuurlijke haarverzorging en waarom je ook zou moeten kiezen voor vegan haarproducten.

Wanneer zijn producten vegan?

Het is een enorme hype, de vegan levensstijl. We willen tegenwoordig allemaal bewuster omgaan met wat we consumeren. We blijven elkaar inspireren om voor een duurzame, diervriendelijke en gezonde manier van leven te kiezen. Ook op het gebied van cosmetica willen we de meest duurzame keuze maken. Vegan haarproducten zoals shampoos, conditioners en stylingsproducten zijn dan een goede optie. Deze producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden niet op dieren getest.

De voordelen van vegan haarproducten

Vegan haarproducten hebben, naast dat er geen gebruik wordt gemaakt van dierenmeerdere voordelen:

  • De mildere en minder ingrediënten die in de producten zitten zijn beter voor een gevoelige huid. Je loopt minder kans op een allergische reactie, doordat de producten minder onnodige ingrediënten bevatten.
  • Haarproducten die vegan zijn worden meestal verpakt in recyclebaar verpakkingsmateriaal.
  • Tegenwoordig zijn vegan haarproducten niet duurder dan andere haarproducten.
  • Steeds meer merken richten zich op natuurlijke haarproducten. Dit betekent dat de keuze steeds uitgebreider wordt en er voor iedere persoon en wens een heerlijk vegan haarproduct beschikbaar is.

Natulique haarproducten

Bij VRIS Kappers maken we ook gebruik van vegan haarproducten. Tijdens knip- en verfbeurten gebruiken we producten die een steentje bijdragen aan een gezonder milieu en een duurzamere levensstijl. De producten van het merk Natulique zijn gericht op de gezondheid van de mens, het welzijn van dieren en op het behouden van het milieu. De producten van Natulique bevatten uitsluitend hoogwaardige ingrediënten. Hierdoor zal je haar snel herstellen in de natuurlijke staat en zal het zichtbaar mooier worden. Elk ingrediënt is van toegevoegde waarde en bevat voedingsstoffen die je haar er weer gezond uit laten zien.

Keurmerk

Hoe kun je nou controleren of een product vegan is? Het Vegan Society keurmerk staat op elke shampoo, conditioner, spray, masker, haarmist en hoofdhuidcrème. Ook de producten van Natulique bevatten dit keurmerk op de verpakking. Op deze manier weet je dus zeker of de producten echt vegan zijn.

Overstappen naar vegan

Wil je zelf ook de overstap maken naar de vegan haarproducten? Wij bij VRIS Kappers helpen je graag! Maak een afspraak voor een knip- of verbeurt of neem contact op via onze website. In ons blog ‘Alles over de duurzame producten van Natulique’ lees je alles over deze goede en duurzame haarverzorgingsproducten.