fbpx
Beauty,Portrait,Of,Mixed,Race,Woman,Sitting,In,Bathroom,Holding

Regelmatig een schoonheidsbehandeling, naar de kapper of zelf een spa-avondje organiseren thuis. En dan natuurlijk het liefst met fijne producten van hoogwaardige kwaliteit, zoals van Natulique. We zorgen graag goed voor ons lichaam. Maar hoe goed zorg je eigenlijk voor de planeet? Als je het etiket van je haarmousse of -verf leest, zie je waarschijnlijk veel onbekende termen en ingrediënten. Hartstikke normaal, denk je. Maar is dat wel zo normaal? Wat smeer je eigenlijk allemaal in je haar?

Schadelijke stoffen

Je staat er misschien niet bij stil, maar er worden vaak schadelijke stoffen toegevoegd aan verzorgingsproducten. Die komen in je haar en op je huid. En dat terwijl je huid je grootste orgaan is! Het is een soort beschermingsmechanisme. Maar door je huid bloot te stellen aan chemische en synthetische stoffen, breek je dit beschermingsmechanisme af. De schadelijke stoffen dringen door in je lichaam, waar ze direct of indirect schade aanbrengen. Denk aan huidallergieën en irritaties, hormonale disbalans en abnormale celvorming.

Microplastics

Wist je trouwens dat in 9 van de 10 verzorgingsproducten schadelijke microplastics zitten? Deze zijn niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor het milieu. Ze dragen bijvoorbeeld bij aan de plastic soep en zijn schadelijk voor vissen en andere zeedieren. Ook bevatten veel verzorgingsproducten drijfgassen en oplosmiddelen. Haarlak in spuitbussen dragen bijvoorbeeld bij aan smogvorming. Je denkt misschien dat jij als individu geen (negatieve) impact hebt op het milieu. Maar vermenigvuldig jouw verbruik eens met 8 miljard mensen op aarde...

Natulique

De aarde is zo lang goed voor ons geweest. Het wordt tijd dat wij iets terugdoen. Dat is de gedachtegang achter Natulique. In 1998 werd het bedrijf opgericht door Mette Lykkegaard en Stig Bundegaard, nadat hun kinderen allergisch bleken voor allerlei chemicaliën en synthetische stoffen. Er was destijds slechts een klein aanbod van biologische en natuurlijke verzorgingsproducten. Daarom namen ze het heft in eigen handen en ontwikkelden ze Natulique. Betrouwbare, veilige en schone cosmetica, verantwoord voor het milieu.

Kernwaarden

Alles wat Natuliqe doet, is te herleiden naar hun vier kernwaarden: familie, verantwoordelijkheid, inspiratie en kwaliteit. Als familiebedrijf streeft het merk naar een goede relatie met al hun klanten, verspreid over de hele wereld. Ze voelen zich verantwoordelijk voor het behoud van het milieu. Duurzaamheid staat daarom hoog bij hun in het vaandel, van het inkoopproces tot de verpakkingen. Ze worden geïnspireerd door de creativiteit en kracht van kappers. En last but not least: ze leveren nooit in op kwaliteit.

VRIS Kappers

De verzorgingsproducten van Natulique zijn al tijden niet meer weg te denken uit de salon van VRIS Kappers. Van shampoos en conditioners tot haarverf en maskers: met de juiste producten bieden we de beste verzorging voor jou en je haar. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op!