fbpx
zelfvertrouwen

'Vroeger had ik altijd een volle bos haar', vertelt Leontien (61). 'Het was echt een beetje mijn handelsmerk en ik was er maar wat trots op. Maar ik werd natuurlijk een dagje ouder, en mijn uiterlijk veranderde door de jaren heen. Mijn kapsel veranderde mee. Binnen een paar jaar tijd was er van mijn volle bos weinig meer over. Ik merkte dat dat best wat deed met mijn zelfvertrouwen.'

Jaren 80

'Weet je nog, die kapsels uit de jaren 80? Hoe groter, hoe beter, was het devies. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik had haar tot halverwege mijn rug met een mooie slag. In combinatie met een flinke dosis haarlak en een getoupeerde pony stal ik de show. Ik hoefde er niet eens veel moeite voor te doen: ik heb altijd heel dik haar gehad en kon er makkelijk mee uit de voeten. Uiteraard veranderden de trends en de getoupeerde pony heeft lang geleden het veld moeten ruimen, maar de weelderige manen bleven. Het hoorde bij mij.'

De tand des tijds

Leontien: 'Tot ik een paar jaar geleden merkte dat mijn haar steeds dunner werd. Waarschijnlijk als gevolg van de overgang en het feit dat ik ouder werd. Men zegt altijd: je bent zo oud als je je voelt. Nu voelde ik me nog aardig jong, maar iedere keer als ik in de spiegel keek werd ik geconfronteerd met de tand des tijds. Ik miste mijn weelderige haar! Bovendien begon ik op sommige plekken grijs te worden. Dat vond ik niet erg, maar er piepten nog allemaal blonde plukken tussenuit. Op aanraden van mijn dochter ben ik toen naar VRIS Kappers gegaan. Zij was daar al jarenlang kind aan huis en vertelde alleen maar positieve verhalen.'

Expertise

'Ik maakte een afspraak en een paar weken later zat ik in de kappersstoel van Marijke', gaat Leontien verder. 'Ik legde haar uit wat me dwars zat en ze dacht direct met me mee. Marijke vertelde dat dunner wordend haar een heel normaal gevolg is van hormonale schommelingen. Mijn volle bos zou ik daarom niet meer terugkrijgen, maar ze liet me zien dat er genoeg andere opties waren. Ik gaf me volledig over aan de expertise van Marijke, hoewel ze niets deed zonder mijn toestemming. Dat was heel fijn.'

Zelfvertrouwen

'Het eindresultaat was mooier dan ik had durven hopen', besluit Leontien. 'Er is een flink stuk afgeknipt, waardoor ik ineens weer veel meer volume heb. En Marijke heeft mijn haar in een prachtige grijstint gekleurd. Het is echt prachtig geworden. Ook vanuit mijn omgeving heb ik veel positieve reacties gehad. Aan de ene kant voel ik me een nieuw mens, terwijl dit kapsel tegelijkertijd heel natuurlijk bij me past. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug!'