fbpx
krullen

Het krullende haar van Sandra Krougman heeft nogal de neiging om te pluizen. 'Ik had altijd het gevoel dat de kapsters waar ik voorheen naartoe ging, niet helemaal matchten met mijn haar. Voor mijn gevoel viel er meer uit mijn krullen te halen. Daarom ben ik op een gegeven moment online naar een krullenkapper bij mij in de buurt gaan zoeken. Ik kwam op de website van VRIS Kappers terecht, ze hadden destijds ook nog een salon in Alkmaar, en las daar over de Curlsys-techniek. Ik heb een afspraak gemaakt en sindsdien knipt Marijke mij altijd.'

Salon in Krommenie

Doordat in Alkmaar de salon ging sluiten, is Sandra naar de salon in Krommenie gegaan. Dat dit iets langer rijden is, vindt ze geen probleem. 'Alkmaar was denk ik een kwartiertje rijden, en naar Krommenie ben ik vijf minuten langer onderweg, maar dat heb ik er graag voor over. Het grote voordeel is dat je in Krommenie ook nog eens gratis kunt parkeren. In tegenstelling tot Alkmaar. Daar moest ik altijd de tijd in de gaten houden.'

Krullen

'Vanaf het eerste moment dat mijn haar volgens de Curlsys-techniek wordt geknipt, zit het veel beter en hoef ik er minder aan te doen. Ik draag het nu ook bijna altijd los. Voorheen deed ik mijn haar meestal vast omdat het gewoon helemaal niet zat. Vast is nu bijna niet meer nodig. Dat scheelt me veel tijd en ik vind het ook prettiger. Dat komt door die techniek én de CG-producten die ik sindsdien gebruik. Dat zijn haarverzorgingsproducten voor natuurlijk krullend haar. Ze zijn vrij van sulfaten, parabenen, siliconen, sulfaten en minerale oliën. Marijke gebruikt in haar salon nu de producten van Natulique, dat ook veilig en schoon is en verantwoord voor het milieu. Daar ben ik heel blij mee.'

Andere haarroutine

'Sinds mijn haar op een andere manier wordt geknipt, heb ik ook een andere haarroutine. Eigenlijk is het er alleen maar gemakkelijker op geworden. 's Nachts heb ik mijn haar vast in een staart bovenop mijn hoofd, want als je erop ligt gaat de vorm uit de krullen en beschadigt je haar meer. 's Morgens haal ik het los en spuit ik het met een plantenspuit een beetje nat en knijp ik de krullen erin. That's it. Alleen als ik mijn haar was, is het wel wat meer werk.'

Natulique

Sandra ziet zichzelf niet als een trendvolger. 'Nee hoor, ik wil gewoon dat mijn krullen het goed doen en dat al het grijs in mijn haar weer wordt weggewerkt. Lisa kleurt mijn haar en geeft me altijd goed advies over de juiste kleur op dat moment. Zelfs mijn haar wordt gekleurd met de vegan producten van Natulique. Dat vind ik heel fijn, want dan heb ik alles in dezelfde lijn. De tijd dat mijn haar in de kleur zit, en ik dus een poosje moet wachten, versier ik één van de ramen van de salon met nieuwe handlettering. Daar heb ik een eigen bedrijf in, KrougieCreatief, en dat vind ik ontzettend leuk om te doen.'

Krullenkapper

'De sfeer in de salon is eigenlijk altijd goed. Ik vind dat Marijke heel leuk en vriendelijk personeel heeft. Het is er ook gewoon lekker rustig en dat vind ik fijn, want ik hou erg van rust. Al dat 'gebep' over het weer; daar ben ik niet zo'n fan van. Maar dat is bij Marijke en Lisa niet aan de orde. Als je al zo lang ergens komt, bouw je een band op en heb je het over heel andere dingen. Ze maken altijd heel veel werk van mijn kapsel zodat ik elke keer met een mooie bos krullen naar huis ga. Daar ben ik altijd heel blij mee, en ik heb dan ook al menigeen die een krullenkapper zoekt naar VRIS Kappers toegestuurd.'