fbpx
krullen

Krullen zijn prachtig, maar er komt wel wat kijken bij de verzorging. Ten eerste is het lastig om een kapper te vinden die jouw haar op de juiste manier kan knippen en stylen. Laten wij daar nou nét de expert in zijn! Maar voor een optimaal resultaat zul je thuis zelf ook aan de slag moeten. In dit blog delen we alle tips om je krullen zo lang mogelijk mooi te houden.

1. Was je haar niet te vaak

Wanneer je krullen hebt, heb je waarschijnlijk ook last van droog haar. Het is daarom belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Twee keer per week is meer dan voldoende. Was je je haar vaker, dan zal het alleen maar verder uitdrogen. Shampoo ontdoet je haar namelijk van natuurlijke oliën, terwijl je krullen die juist nodig hebben. Je kunt er ook voor kiezen om je shampoo te vervangen door een co-wash. Dit is een conditioner-shampoo die je krullen extra voedt.

2. Kam je haar als het nat is

Als je dan toch je haren wast, maak dan gelijk van de gelegenheid gebruik om je haren te kammen. Doe dit met een grove kam of met je vingers en een goede conditioner om te voorkomen dat je haar beschadigt. Ook kun je het beste van onderen naar boven kammen, in plaats van beginnen bij de haarwortel.

3. Werk met kletsnat haar

Je kunt je krullen het beste stylen wanneer je net je haren hebt gewassen. Een goede leave-in conditioner zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd blijft. Daarna kun je het beste je haar droogdeppen met een microvezel handdoek of een oud T-shirt. Tot slot is het het beste om je je haar aan de lucht verder te laten drogen. Geen tijd? Gebruik dan een föhn met een diffuser, om onnodig gepluis te voorkomen.

4. Haarolie

Zijn je krullen stijf geworden door de stylingproducten die je hebt gebruikt? Dat kun je makkelijk verhelpen door een beetje haarolie te gebruiken op de plekken waar je krullen stijf aanvoelen. Verdeel een beetje olie over je vingertoppen en kneed of scrunch je krullen zodat ze weer soepel worden. En pas op dat je niet teveel van het product in je haar gebruikt. Met een klein beetje kom je vaak al een heel eind, en zo voorkom je dat je haar zwaar aanvoelt.

VRIS Kappers

En natuurlijk geldt dat je het beste regelmatig een bezoek aan de kapper kunt brengen voor een optimaal resultaat. Wij zorgen niet alleen voor je krullen door middel van onze Curlsys behandeling, maar geven je ook adviezen over verdere haarverzorging en producten. Zien we je snel?