fbpx
weaves

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om weaves te laten plaatsen. Het resultaat? Een volle, lange bos haar met relatief weinig onderhoud. Toch is de methode nog vrij nieuw, zeker in Nederland. We snappen dus dat er nog veel vragen zijn rondom het fenomeen. Daarom beantwoorden we in deze blogpost de meest gestelde vragen over weaves.

Is een weave schadelijk voor mijn haar?

Nee, helemaal niet! In essentie doen weaves geen schade aan je haar. Het tegenovergestelde juist: door het gebruik van weaves krijgt je eigen haar de tijd en ruimte om te herstellen en te groeien. De grote ‘maar’ is hier wel dat je je haar wel schade toedoet als je je weave niet goed verzorgt. Het is dus belangrijk om naar een professional te gaan, om te voorkomen dat je je haar beschadigt bij het plaatsen.

Is een weave veel werk?

Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe je je haar nu onderhoudt, maar in essentie valt het ontzettend mee. Veel wassen is voor je eigen haar niet goed, maar doe dit je extensions ook vooral niet aan! Hierdoor drogen je haren (zowel je eigen haar als de extensions) alleen maar uit. Verder moet je elke 6 tot 8 weken terugkomen om de weave omhoog te laten plaatsen. Dit is nodig omdat je haar natuurlijk door blijft groeien onder de extensions.

Hoe gaat het in zijn werk?

Kies je ervoor om een weave te laten plaatsen, dan word je haar eerst ingevlochten in horizontale vlechtjes. Dit zodat de extensions iets stevigs hebben om in aangebracht te worden. In de vlechten wordt de weave vastgenaaid. Er wordt dus niet gewerkt met lijm of wax. Dit is veiliger en makkelijk in onderhoud, zonder dat je het risico loopt dat je extensions zomaar loslaten. Zit de weave er eenmaal in, dan kan deze zeker een paar weken tot maanden blijven zitten.

Is een weave voor iedereen geschikt?

In principe is een weave geschikt voor iedereen die ten minste 10 centimeter aan haargroei heeft. Je haartype maakt dus helemaal niks uit. De meeste mensen kiezen voor een weave omdat ze langer of volumineuzer haar willen. Voor weaves wordt altijd menselijk haar gebruikt. Je kunt het dus net zo stylen als je eigen haar en je hoeft je geen zorgen te maken bij gebruik van een stijltang of föhn.

Over ons

Bij VRIS Kappers zijn we gespecialiseerd in het plaatsen en omhoogplaatsen van jouw weave. We zorgen ervoor dat je haar er zo natuurlijk mogelijk uit komt te zien, zodat jij de volle bos haar hebt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of mensen je extensions kunnen zien. Kom dus nu langs voor een afspraak!