fbpx
haarkleur

Rood, koper, zwart, blond, blauw… Er zijn zoveel verschillende haarkleuren mogelijk tegenwoordig, dat het best lastig kan zijn om een haarkleur te vinden die goed bij je past. De huidskleur en ogen zijn voor iedereen uniek, maar een handleiding kan jou goed helpen om het aanbod een beetje te beperken. In deze blogpost behandelen we welke haarkleur het beste past bij jouw uiterlijk.

Je huidskleur bepalen

Om de goede haarkleur te kunnen bepalen, is het belangrijk om er eerst achter te komen welke ondertoon je huid heeft. Dit kun je vaak aan de binnenkant van je pols zien, door te kijken naar de aderen die daar lopen. Als je aderen een paarsblauwe kleur hebben, dan heb je een roze huid met een koele ondertoon. Groenige aderen betekenen dat je een gelige huid hebt met een warme ondertoon. En zijn je aderen groenblauw? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Ja, en dan?

Nu je weet wat je ondertoon is, kun je bepalen welke haarkleur daar het beste bij past. Bij een koele ondertoon staan as- en natuurtinten erg goed. Je zou dus bijvoorbeeld goed wegkomen met een assig blond of bruin of zwart, als je dat aandurft! Heb je juist een warme ondertoon? Dan kun je ook het beste voor een warme haarkleur gaan. Denk dus aan karamelkleuren, zand- of goudblond. Wil je iets gewaagder, dan kun je goed voor een koperkleur gaan. Mega trendy en ook nog eens super verleidelijk!

Je oogkleur

Ook je oogkleur is belangrijk bij het uitzoeken van een geschikte haarkleur. Door een kleur te passen die jouw ogen complementeert, zal je zien dat je ogen extra opvallen.

Groene ogen

Heb je groene ogen? Dan kun je het beste kiezen voor een butterscotch of chocoladebruin, koperkleuren of zwart. Deze kleuren staan in contrast met je oogkleur, waardoor deze extra op zullen vallen.

Blauwe ogen

Als je blauwe ogen hebt kun je het beste kiezen voor een perzikblonde teint, of juist voor platinumblond om jouw ogen echt op te laten vallen. Ga je liever wat donkerder, dan kun je het beste kiezen voor een diepe kleur bruin of rood.

Bruine ogen

Bruine ogen lijken vaak wat tricky, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Net als bij groene ogen, is het het beste als je een kleur kiest die in contrast staat met jouw oogkleur, juist omdat jouw ogen wat donkerder zijn. Warme kleuren als honingblond en mahonie zullen helpen de warme teint in je ogen extra te doen opvallen!

Vraag om hulp

Heb je je keuze al gemaakt, of kun je nog wel wat hulp gebruiken? In beide gevallen kun je terecht bij kapsalon VRIS. We werken met professionele haarkleuring en luisteren graag naar jouw wensen en geven je adviezen op basis hiervan. Loop gerust binnen voor advies of maak hier een afspraak!