fbpx
Haargroei

De één voelt zich geweldig bij kort haar, de ander laat het juist zo snel mogelijk weer lang groeien. Nu is er geen magische manier waarop je je haar in een vingerknip terug kan laten groeien. Het beste wat je kunt doen, is goed voor je haar zorgen en veel geduld hebben. Graag geven we bij VRIS Kappers handige tips hoe je je haargroei kunt stimuleren. andige tips hoe je je haargroei kunt stimuleren.

Haargroei

Wist je dat je haren ongeveer 0,5 tot 1,7 centimeter per maand groeien? Hoe snel je haren daadwerkelijk groeien, hangt af van je algemene gezondheid, leeftijd en geslacht. Daarnaast kan het zijn dat je niet zozeer te kort haar hebt, maar dat je haar steeds dunner wordt. Dunner wordend haar komt doordat je haar meer uitvalt dan voorheen. Welke reden jij ook hebt om je haargroei te willen bevorderen, het is altijd belangrijk rekening te houden met je haarverzorging en je algemene gezondheid. Een goede haargezondheid komt namelijk vanuit binnen en buiten!

Blij gevoel, blij haar

Ten eerste is het raadzaam om een kritische blik te werpen op je levensstijl. Slaap je goed? Eet je gezond? Drink je genoeg water? Dit zijn de vaste aspecten van een gezond en gebalanceerd lichaam. Maar nog een punt om over na te denken, is of je genoeg rust neemt. Een gestrest lichaam is minder goed in staat cellen te vernieuwen, en dat heeft invloed op onder andere je haargroei. Ook valt je haar daardoor sneller uit. Probeer daarom ontspanning als vast onderdeel van je gezondheid te zien. Want een blij gevoel, betekent ook blij haar.

Blijven kammen

Een praktische tip is het blijven kammen van je haar. Wellicht doe je dit elke dag al, maar blijf dit vooral volhouden. Kammen stimuleert de haarzakjes, waardoor je haar sneller groeit. Kam je haar twee keer per dag en laat de borstel zachtjes door de je haren glijden. Wanneer je te hard kamt, loop je risico haren uit te trekken. Let op, kam je haar nooit als het nat is. Dan is het kwetsbaarder en kun je de haren sneller breken.

Zonlicht

Zonlicht speelt een grote rol bij haargroei, daarom groeit je haar over het algemeen sneller in de zomer. Dat heeft te maken met vitamine D, wat aangemaakt wordt door zonlicht. Vitamine D is verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe haarfollikels. Maar ook hier geldt: geniet wel met mate. Zonlicht kan het haar bij veel blootstelling uitdrogen en brozer maken. Bovendien kan de hoofdhuid verbranden. Het kan slim zijn je haar na een zonnige dag te verzorgen met een vochtinbrengend product. Denk aan een haarmasker met een beetje olie of een shampoo met vochtinbrengende ingrediënten.

Producten met vitamines

Daarnaast zijn er ook bepaalde producten die je haargroei kunnen stimuleren. Dit zijn voornamelijk producten met goede werkstoffen zoals vitamines. Was je haar bijvoorbeeld met een shampoo waar vitamine A in zit. Of gebruik een conditioner dat de vitamines B, C of E bevat. Vitamine A en B dragen voornamelijk bij aan het ondersteunen van de groei van nieuwe cellen. Vitamine C is een krachtige antioxidant die de haarfollikels beschermt tegen vrije radicalen. Daardoor kunnen je haarfollikels ongestoord doorgroeien en komen je lange lokken sneller tevoorschijn.

Over VRIS Kappers

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste haarverzorgingsproducten? De specialisten van VRIS Kappers helpen je graag verder. Wij geven je graag professioneel advies. Dit kan als doel om je haargroei te stimuleren, maar ook met andere doeleinden ondersteunen wij jou. Misschien heb jij droog haar? Of kan je haar wel een opkikker gebruiken? Ook voor een knipbeurt, kleuren of haarstyling kun je bij ons terecht. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.