fbpx
Balayage

Gedurende de seizoenen passeren er een hoop trends de revue, maar sommige trends blijven langer steken. Denk hierbij aan de boblijn, die in verschillende uitingsvormen bijna altijd kan. Je haar volgens de balayagemethode kleuren was ook een trend, maar is inmiddels in rap tempo een echte klassieker aan het worden. En het mooie is, het kan op allerlei manieren worden uitgevoerd, ook passend bij jouw haar!

Wat is balayage?

Balayage klinkt misschien als iets ingewikkelds, maar dat valt in feite mee. Het woord ‘balayage’ is Frans voor ‘vegen’, en dat zegt al veel over welk effect het geeft op het haar. Het is een speciale verftechniek waarbij de kleur met een kwast op het haar wordt geveegd. Daardoor kunnen er mooie subtiele overgangen ontstaan. Veelal heb je dan te maken met een verloop van donker naar licht. Je kunt daarbij uitgaan van je eigen haarkleur, maar natuurlijk ook kiezen voor geheel nieuwe tinten.

Voordelen van de techniek

Het mooie aan de balayagetechniek is dat het haar vaak heel natuurlijk blijft ogen. Het is alsof de puntjes zijn opgelicht door de zon, terwijl je zelf een wat donkerdere aanzet hebt behouden. Door dit natuurlijke en subtiele effect kun je erg lang genieten van de balayage, de uitgroei valt daardoor vaak niet tot nauwelijks op. De stylist kijkt hierbij goed naar hoe je haar van nature valt, zodat de plaatsing van de kleuren daarop aangepast kunnen worden voor een optimaal natuurlijk effect.

Voor wie geschikt?

Aangezien de tinten die de stylist gebruikt geheel kunnen worden aangepast aan jouw haarkleur en -wensen, maakt het niet uit of je nu donker of licht haar hebt. Ook kan het toegepast worden bij verschillende haartypes. Zowel stijl haar als haar met een slag of krul kunnen worden behandeld met deze verftechniek. Ook als je korter haar hebt kun je kiezen voor balayage, het verloop zal dan alleen op een korter stukje haar worden toegepast.

Voorbereiden

Wil jij je haar laten verven? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! De stylisten van VRIS Kappers staan graag voor je klaar om je te helpen en adviseren. Maar wist je dat het handig is om je hierop enigszins voor te bereiden? Zo is het natuurlijk handig om te weten wat je wilt met je haar. Maar als je nog niet zeker bent van de kleur, helpt de stylist je graag.

Verftips

Daarnaast zijn er nog andere tips waar je rekening mee kunt houden als je je haar laat verven:
– Was je haar niet dezelfde dag. De hoofdhuid heeft een natuurlijke beschermingslaag. Door je haar te wassen, was je deze laag weg. De verf kan dan eerder irriteren.
– Ruim tijd in. Informeer bij de stylist hoeveel tijd het verven in beslag gaat nemen. Als je verwacht binnen een uur buiten te staan terwijl je van zwart naar blond wil, dan kom je van een koude kermis thuis
– Informeer de stylist. Laat weten of je haar al eerder geverfd is of niet, dit kan namelijk invloed hebben op het verfproces.