fbpx
gevoelige hoofdhuid

Een jeukende en gevoelige hoofdhuid kan behoorlijk vervelend zijn. Het lijkt alsof je maar niet kunt stoppen met krabben of pulken, wat zelfs leidt tot wondjes en irritaties. Misschien ervaar je ook pijn, of is je hoofdhuid opvallend rood. De jeuk veroorzaakt vaak aanzienlijk ongemak. Hoewel krabben een verleidelijke reflex is, verergert het juist de klachten. De oplossing ligt vaak in de juiste verzorging. We vertellen je graag alles wat je moet weten.

Een vervelend gevoel

Bij een gevoelige hoofdhuid kunnen jeuk, tintelingen, een branderig gevoel en soms zelfs pijn optreden. Deze symptomen ontstaan doordat de talgproductie uit balans is of de pH-balans verstoord is, wat leidt tot irritatie en andere klachten. Verschillende factoren kunnen deze reactie veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Te agressieve shampoos
  • Weersomstandigheden
  • Stress
  • Hormonale veranderingen
  • Geneesmiddelen en allergieën

De gevoelige hoofdhuid behandelen

Er zijn verschillende adviezen die kunnen helpen om klachten te verminderen. Het is bijvoorbeeld verstandig om het haar niet te warm te wassen; lauw of koud water is eigenlijk het beste, omdat hitte de huid kan uitdrogen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een föhn en föhnborstel; het is beter om je haar natuurlijk te laten drogen. Daarnaast is het belangrijk om je shampoo en conditioner grondig uit te spoelen, omdat achtergebleven restjes ook irritatie kunnen veroorzaken.

De juiste producten

In veel gevallen is verkeerd productgebruik de oorzaak van een jeukende hoofdhuid. Daarom kan het bijvoorbeeld helpen om over te stappen naar minder agressieve, mildere shampoos. Het heeft weinig zin om kouder te douchen en niet te föhnen als je nog steeds producten gebruikt die te hard zijn voor de hoofdhuid.

Advies

Wij denken graag met je mee op het gebied van hoofdhuidverzorging. Onze specialisten weten namelijk als geen ander hoeveel klachten je kun ervaren van een gevoelige hoofdhuid, en hoe hinderend dit kan zijn. Daarom werken we bijvoorbeeld met de vegan haarverzorging van Natulique. Deze producten zijn vegan, natuurlijk, gecertificeerd en biologisch. Dat is beter voor je haar, hoofdhuid én het milieu!

Haarbehoefte

We kijken graag naar je haar, zodat we kunnen zien waar het behoefte aan heeft en hoe we je kunnen helpen om dit waar te maken. Of het nu gaat om hydratatie, herstel of verzorging, we adviseren je graag over de juiste methoden en producten, zodat je snel kunt genieten van een gezonde hoofdhuid. Neem nu contact met ons op voor meer informatie!