fbpx
Make-up

Make-up is er in alle soorten en maten, van een gedurfde smokey eye tot een kleurrijk geheel. Toch lijkt er tegenwoordig een andere trend de overhand te hebben: de natuurlijke look. Deze look is eenvoudig te creëren in slechts enkele stappen, en in dit blogartikel vertellen we je er alles over.

Het nieuwe schoonheidsideaal

In de wereld van schoonheid is de natuurlijke make-uplook niet meer weg te denken. Deze trend is opgekomen door maatschappelijke veranderingen, waarbij de nadruk is komen te liggen op zelfacceptatie, zelfvertrouwen en het omarmen van je natuurlijke schoonheid. Met natuurlijke make-up benadruk je je eigen prachtige kenmerken, en zo doe je dat:

Begin met een goede basis

De eerste stap is het egaliseren van je huid. Minerale foundation van Lilly Lolo is hierbij een uitstekende keuze, maar gebruik het met mate. Breng een kleine hoeveelheid aan op een kabuki-kwast en tamponeer het op je huid waar je je onregelmatigheden wilt verdoezelen. Egaliseer het daarna met een grote kwast. Je kunt ook kiezen voor een BB-cream, wat een getinte crème is die je huid hydrateert en beschermt tegen de zon. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling en bedekt roodheid en irritaties.

Subtiele accentuering

Nu is het tijd om je gezichtskenmerken subtiel te accentueren met bronzer en blush. Kies een bronzer die iets donkerder is dan je eigen huidskleur en breng het aan op de delen die je wilt benadrukken, zoals je jukbeenderen of onder je kaaklijn. Voeg daarna een vleugje blush toe op je jukbeenderen voor een frisse, gezonde gloed. Onthoud: less is more om het natuurlijk te houden!

De magie van je ogen

Je huid is nu bijna klaar. Laten we ons richten op andere aspecten van je gezicht, zoals je ogen. Voor een subtiele oogmake-up raden we aan om mascara en lichte oogschaduw te gebruiken. Gebruik een neutrale kleur oogschaduw, zoals nude, beige of bruin, om je ogen te laten stralen zonder te overdrijven.

De finishing touch

Om je look af te maken, kun je je lippen en wenkbrauwen benadrukken. Je kunt kiezen voor een lippenbalsem voor een natuurlijke uitstraling of een nude lippenstift. Als je gezegend bent met volle wenkbrauwen, kun je ze eenvoudig in model brengen met een doorzichtige wenkbrauwgel. Voor meer definitie en kleur is een wenkbrauwpoeder een goede keuze. Breng dit aan met een kwastje aan de bovenkant van je wenkbrauwen en volg de natuurlijke lijn. Vul eventuele lege plekjes in als dat nodig is.

Aan de slag met make-up

Het kan soms lastig zijn om de juiste kleurcombinaties te vinden of om make-up aan te brengen zoals je wilt. Bij VRIS Kappers staan we klaar om je te helpen. We bieden graag advies en laten je in enkele stappen zien hoe je de perfecte natuurlijke look kunt bereiken. Alles om jou zelfverzekerd te laten stralen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak.