fbpx
undercut

Veel mensen proberen gedurende hun leven meerdere verschillende haarstijlen. De ene keer een ander kleurtje, de andere keer een stukje meer eraf (en misschien daarna spijt hebben dat je er niet een stukje bij kan laten knippen). Gelukkig groeit ons haar langzaam weer aan en kunnen we dus ook wat experimenteren. Voor Jorrit (31) was dat allemaal niet zo nodig. Hij had een eigen haarstijl, die hem prima beviel. Toch vond hij het na zijn dertigste wel eens tijd voor wat nieuws.

Vaste recept

‘Ik ben nou eenmaal iemand die van nature niet gek is op verandering. Als ik eenmaal ergens tevreden mee ben, dan blijf ik daarbij. Daarom ging ik ook al sinds mijn vijftiende naar dezelfde kapper. Die wist namelijk precies hoe ik het wilde hebben iedere keer. Zelfs toen ik op kamers was om te studeren, kwam ik alsnog terug om mijn haar bij mijn vaste kapper te laten knippen. Zo hoefde ik in ieder geval nooit wat uit te leggen en het zat elke keer weer goed.’

Doe maar normaal

‘De eerste jaartjes als werkend volwassene veranderde er weinig. Ik ben bij mijn ouders, en vertrouwde kapper, in de buurt gaan wonen. Daar kon ik lekker mijn gang blijven gaan zoals ik het gewend was. Doordeweeks hard aan het werk en in de weekenden lekker voetballen met mijn vrienden. Die noemden mij ook wel de eeuwige bachelor. Tot ik tijdens een avondje stappen mijn vriendin tegenkwam. Binnen enkele maanden was onze relatie al zo serieus, dat ik besloot bij haar te komen wonen.’

Een nieuw begin

‘Voor iemand die niet van verandering houdt, is een verhuizing geen pretje. Maar mijn vriendin leerde mij het onbekende meer en meer te omarmen. Ze houdt er zelf altijd van om nieuwe dingen uit te proberen. Toen ze zag dat ik, voor het eerst na de verhuizing, bijna weer een afspraak had ingepland bij mijn oude kapper, moest ze ontzettend lachen. Het was namelijk bijna een uur rijden. Ze stond erop dat ik gewoon een kapper in de buurt zou proberen.’

Een nieuwe kapper

‘Met gezonde tegenzin ben ik toen gaan zoeken naar een ander kapsalon. Gelukkig kwam mijn nieuwe buurman met de oplossing. Hij ging namelijk al tijden naar VRIS Kappers en zei dat hij daar al sinds het begin af aan zonder problemen geknipt werd. Ik waagde het erop en wat viel het me mee. Er waren maar een paar woorden nodig en ik werd precies geknipt zoals ik het graag heb.’

Nog een stapje verder

‘De keer daarna ging ik weer met een rustig gevoel naar VRIS toe voor mijn maandelijkse knipbeurt. Ik gaf aan dat het wel weer hetzelfde mocht als de vorige keer, maar toen zei mijn kapster dat dacht dat een undercut mooi bij mijn gezicht zou staan. De verandering van kapper was me zo goed bevallen… waarom ook niet eens een ander kapsel? En gelukkig beviel het me net zo goed, al dan niet beter. Voor het eerst ging ik naar huis met echt het gevoel dat ik naar de kapper was geweest.’