fbpx
kleur

Wanneer je altijd al een bepaalde haarkleur hebt gehad, kun je daar best gehecht aan raken. Iedereen kent je immers met die haarkleur. Maar toch kun je op gegeven moment niet stoppen met denken aan die frisse, nieuwe coup. Het blijft alleen wel een spannende keuze: wat als het er niet uitziet? Straks is je haar volledig geruïneerd! Laura (25) kampte met hetzelfde dilemma. Maar inmiddels denkt ze alleen: waarom heb ik dat niet eerder gedaan!

Wat anders?

‘Veel jonge meiden gaan door een experimentele fase in hun pubertijd: nieuwe kledingstijlen proberen, moederlief proberen te overtuigen dat die piercing toch echt een goed idee is, en het liefst iedere maand een nieuw kapsel... Tja, ik was niet zo. Verandering was mijn ergste nachtmerrie. Gaatjes in mijn oren vond ik al een stap te ver. En mijn blonde plukken wilde ik ook zeker niet kwijt.'

Toch niet meer zo blond

‘Je kunt alleen niks doen tegen de kracht van de tijd. Tegen het einde van de middelbare school was mijn haar al bijna donkerblond. Toen ik de foto van de brugklas naast die van mijn eindexamenjaar zag schrok ik wel even. Wat was mijn haar veranderd! Ik kreeg door dat verandering onvermijdelijk is, zeker toen ik ging studeren’

Eindeloos getwijfel

‘Vanaf dat punt duurde het nog jaren voordat ik de stap durfde te zetten. Ik vond het gewoon zo raar idee om opeens van haarkleur te verwisselen. Zouden ze het wel mooi vinden? Zou ik het wel mooi vinden? Om al deze redenen bleef ik het daarom uitstellen. Door het niet te doen zou ik in ieder geval geen spijt krijgen. Maar toch bleef het aan me knagen…’

Inspiratie

‘Ik bleef er maar over nadenken tot ik op een dag een oud klasgenootje tegenkwam. Het is dat zij mij gedag zei, anders had ik haar helemaal niet herkend. Maar op de meest positieve manier: ze was van lichtbruin naar donkerrood gegaan en ze straalde helemaal! Het paste nog veel beter bij haar gezicht dan wat ze eerst had. Toen ik haar vroeg waar ze het had laten doen, vertelde ze me over VRIS Kappers. Ze wilde altijd al wat anders en daar wisten ze precies te vinden waarnaar ze zocht’.

VRIS Kappers

‘Uiteindelijk heb ik ook een afspraak gemaakt bij VRIS Kappers, met het idee om mijn haar bruin te laten verven. Maar ik liep niet naar buiten met waarvoor ik kwam… want het was zelfs beter! Toen ik vertelde welke haarkleur ik wilde, kreeg ik namelijk te horen dat wat lichtere strepen een mooie overgang zouden zijn. Zo behield ik toch iets van mijn natuurlijk haar, maar in een nieuw jasje! Het is heel fijn als je twijfelt, dat er iemand met je meedenkt en dat je eerlijk advies krijgt. Dus wacht niet en laat je kapper met je meedenken!’