fbpx
Haarverzorging

Als je al langere tijd met hetzelfde kapsel rondloopt, heb je soms behoefte aan iets heel anders. Een frisse en nieuwe aanblik. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor vrouwen! Ook mannen zien er graag verzorgd, modern en stralend uit. Maar wat past nu goed bij je gezicht, stijl en wensen? En welke kapsels zijn eigenlijk momenteel in de mode? Om je te inspireren en ideeën te geven voor jouw nieuwe, frisse kapsel zetten wij de trends voor je op een rijtje.

Belang van haarverzorging

Je haar heeft op een dag aardig wat te verduren. Denk bijvoorbeeld alleen al aan een gure, koude wind of fel zonlicht. Door kou of hitte kan het haar beschadigen. In koudere maanden is de luchtvochtigheid lager, dit zorgt ervoor dat je lokken alle kanten opspringen. In de zomer is de zon schuldig aan het uitdrogen van het haar, waardoor punten sneller splijten. Net als de wind, heeft dit invloed op de structuur van je haar. Met een goede haarverzorging kun je deze problemen tegengaan.

Gebruik koud water

Om te beginnen is het van belang je haar met lauwwarm water te wassen, in ieder geval nooit te heet. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als een lekkere stomende douche, maar het is echt beter voor je haar. Heet water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben niet goed sluiten, waardoor essentiële oliën minder goed aanwezig blijven in je haarschubben en je hoofdhuid. Daardoor droogt het haar uit.

Beperk hitte

Net zoals heet water is ook hittestyling snel schadelijk. Föhnen en het gebruiken van een stijltang zijn voorbeelden van hittestyling. Kies er bij voorkeur voor om je haar te laten drogen door middel van lucht. Droog het daarna lichtjes met een handdoek en kam het voorzichtig door als het enigszins droog is. Wil je toch graag een stijltang of föhn gebruiken? Voeg dan een hittebeschermend product toe aan je haarroutine!

Zorgvuldig kammen

Wanneer en hoe je kamt is een ander puntje van aandacht. Er kan namelijk veel beschadiging ontstaan tijdens het kammen of borstelen. Zorg er ten eerste voor dat je je haar niet kamt wanneer het nog nat is. Nat haar is een stuk kwetsbaarder en moeilijker doorkambaar, waardoor je al snel veel haren uittrekt. Borstel je haar eventueel voor het douchen uit. Een grove kam of borstel met flexibele puntjes is een milde manier om je haar door te kammen.

Juiste producten

Veel mensen kiezen graag een shampoo en conditioner op basis van hun lekkere geurtje. Je krijgt hier een schoon en verzorgd gevoel van. Toch is een goede verzorging meer dan een lekkere geur. Zowel de shampoo als conditioner moeten een reinigende en hydraterende werking hebben. Bij VRIS Kappers maken we gebruik van het merk Natulique. Alle shampoos, conditioners en overige producten zijn geheel op natuurlijke basis en zonder schadelijke stoffen. De Everyday Hairwash is een aanrader voor een fijne, dagelijkse shampoo die de hoofdhuid hydrateert.

Over VRIS Kappers

Wil jij je haar even lekker in de watten leggen? Bij VRIS Kappers ben je aan het juiste adres! Wij maken onder andere gebruik van de producten van Natulique. Zo houden wij je haar gezond. Ook voor een knipbeurt, kleuren of haarstyling kun je bij ons terecht. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.