fbpx
Haartrends

Als je al langere tijd met hetzelfde kapsel rondloopt, heb je soms behoefte aan iets heel anders. Een frisse en nieuwe aanblik. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor vrouwen! Ook mannen zien er graag verzorgd, modern en stralend uit. Maar wat past nu goed bij je gezicht, stijl en wensen? En welke kapsels zijn eigenlijk momenteel in de mode? Om je te inspireren en ideeën te geven voor jouw nieuwe, frisse kapsel zetten wij de trends voor je op een rijtje.

Vervaagde kapsels

Het ‘fade-outkapsel’ is een stijl die elk jaar weer voorkomt in het lijstje. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Bij een fade-outkapsel gaat het om een gedeeltelijk opgeschoren kapsel, dat overloopt in langer haar bovenop het hoofd. Het geeft een stoere, verzorgde uitstraling en staat vrijwel bij iedere man. Een fade-outkapsel vergt echter wel wat onderhoud. Wanneer de haren aangroeien kan de fade-out vervagen en verdwijnt het model.

De undercut

Een andere coupe die een blijvertje blijkt te zijn in het straatbeeld, is de undercut. Bij een undercut worden de zijkanten en de achterkant van je haar korter geknipt of geschoren in dezelfde lengte. Boven op je hoofd blijven de lengtes langer. Anders dan bij de fade-out sluit het langere haar niet aan op de zij- en achterkant. Waar de fade-out iets nonchalanter is, heeft deze coupe hardere lijnen en overgangen. Durf jij het aan?

Lange lokken

Vroeger het kenmerk voor hippies, rockers en surfers, inmiddels ingeburgerd als een algemeen hippe coupe: het lange haar. Het laten groeien van je haar kun je natuurlijk volledig aan je lichaam overlaten. Maar vergeet niet dat de kappersbezoekjes nog steeds belangrijk zijn! Om je haar een gezonde en volle uitstraling te geven, is het belangrijk zo nu en dan de punten bij te werken. Leuk is dat er vandaag de dag van alles wordt uitgeprobeerd, en ook met lang haar wordt geëxperimenteerd. Zo kun je bijvoorbeeld de zijkanten opscheren voor een spannende look, of werk je liever met lagen. Vraag een stylist naar advies om te kijken wat bij jou past!

Terug in de tijd

Kun jij je nog herinneren hoe de kapsels er in de jaren tachtig uitzagen? Waarschijnlijk denk je vooral: volume! En ja, deze trend is weer helemaal terug, ook voor mannen. Een ander kapsel dat zijn rentree heeft gemaakt, is de mat. Hét signatuur van de jaren tachtig, maar misschien wel weer even wennen voor de moderne man. Durf jij het aan?

Tips voor jou!

Je haar is een belangrijk onderdeel van je uitstraling. Het laat zien wie je bent en kan een belangrijke rol spelen voor een gevoel van zelfvertrouwen. Daarom is het belangrijk dat je kapsel bij je past. Graag helpen de stylisten van VRIS Kappers je daarbij! Een paar tips:

  • Je levensstijl: het is belangrijk dat je je comfortabel voelt met je kapsel. Daarom moet je haar bij je levensstijl passen. Is lang haar bijvoorbeeld onpraktisch tijdens fysiek werk, of heb je weinig tijd geregeld een kapper te bezoeken?
  • Tijd: terwijl de een graag tijd besteedt aan zijn uiterlijk, staat de ander' s ochtends het liefst zo kort mogelijk in de badkamer. Kijk daarom hoeveel tijd jij dagelijks wilt spenderen aan je haar.
  • Karakter en uitstraling: Ga je liever voor chique of nonchalant? Of juist speels? Een stylist kan je adviseren over de stijl, lengte en kleur.

VRIS Kappers

Bij VRIS Kappers helpen wij je graag verder om je gewenste haarstijl te creëren. Ook voor advies staan wij voor je klaar. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op.