fbpx
beschadigd-haar

Het is leuk om met je haar te experimenteren. Een nieuw kleurtje, krullen uitproberen met een krultang, nieuwe kapsels met elastiekjes, speldjes of clipjes. Soms wil je gewoon wat anders. Maar als je dit dagelijks doet, kun je je haar beschadigen. In dit blog geven we een aantal tips om beschadigd haar te behandelen.

Beschadigd haar?

Je strijkt je haren naar achteren. Weer voelt je haar stug aan. Het lijkt wel stro! Je haalt je haren naar voren, bekijkt de puntjes en gaat er met je vingers doorheen. De puntjes zijn ook flink gespleten. Je haar lijkt sowieso de laatste tijd zijn glans kwijt te zijn en je bent ook veel langer bezig om al die klitten eruit te halen. Herken je deze kenmerken? Grote kans dat je te maken hebt met beschadigd haar. Met de volgende stappen werk je weer naar een mooi, gezond bos.

Stap 1: knip gespleten punten

Om te beginnen is het verstandig om je gespleten punten te laten knippen. Gespleten punten worden ook wel dode punten genoemd. Zodra dode haartjes niet weg worden gehaald, splijt je haar verder door en oogt je haar niet gezond en vol. Je puntjes kun je zelf thuis wegknippen. Maar voor een verzorgder en mooier resultaat, is een afspraak bij de kapper het verstandigst.

Stap 2: laat een paar wasbeurten achterwege

Wanneer je haar weer ‘gezond’ is geknipt, ben je al een goed eind op weg. Maar het is belangrijk om je haren nu goed te blijven behandelen om een betere huidconditie te krijgen. Was jij je haren bijvoorbeeld dagelijks? Probeer vanaf nu een paar wasbeurten achterwege te laten. Te vaak wassen droogt je haren namelijk meer uit. Eén tot twee keer in de week wassen is ruim voldoende.

Stap 3: gebruik voedende producten

Wanneer het tijd is om je haren te wassen, is het zaak om te kijken welke producten je gebruikt. Omdat je haren beschadigd zijn, kan je coupe namelijk wel wat extra aandacht gebruiken. Denk hierbij aan voedende producten. Op onze webshop zijn de geschikte producten van Natulique te vinden. De Everyday Hairwash & Conditioner zijn goede opties om als haarwasproducten te gebruiken. Deze herstellen en verzorgen je haren en hoofdhuid, door de mix van biologische ingrediënten zoals, aloëbladsap, abrikozenzaadolie en amandelolie.

Stap 4: laat je adviseren

Twijfel je of dit stappenplan voldoende is om je haar weer in goede conditie te krijgen? Dan kun je je altijd nog laten adviseren. Bij VRIS Kappers staan we graag voor je klaar. We kijken of je haar nog behoefte heeft aan andere verzorgende producten. Denk aan een wekelijks haarmasker of een haarcrème. Alles om je haar weer gezond en stralend te maken. Neem gerust contact op bij vragen of het maken van een afspraak.