fbpx
Beauty,Face.,Woman,Combing,Eyebrows,With,A,Brush,Closeup.,Woman

Wenkbrauwen zijn de omlijsting van je gezicht. Je trekt één wenkbrauw op als je iets niet snapt of betwijfelt. Je kijkt verbaasd zodra je ze beide optrekt of drukt ze naar beneden om boos te kijken. Het is duidelijk dat ze veel doen voor je expressie. Maar hoe benadruk je je brows? Laat je inspireren door de trends van vroeger én nu!

All natural

Al jarenlang besteden vrouwen aandacht aan hun wenkbrauwen. De natuurlijke brow was bijvoorbeeld een echte eighties-trend. Je mocht hiervoor alle wax en pincetten laten voor wat het is, want bij deze trend omarmde je je eigen volle wenkbrauwen. Mét bijkomende haartjes. Hoe meer je wenkbrauwen opvielen, hoe meer je meedeed met de trend.

Dunne tijd

In de nineties was de trend juist weer volledig het tegenovergestelde van de eighties. In deze tijd was het namelijk in om je wenkbrauwen zo dun mogelijk te maken. Het werd gezien als elegant en netjes. De dun getekende lijnen met een lichte boog kunnen ook tegenwoordig nog stijlvol zijn.

Strenge brow

Toch lijken in de modernere jaren de vollere wenkbrauwen geliefder te zijn. Niet per se alleen met je natuurlijke haren. Teken ze strak bij met een poeder of potlood in een vierkante vorm en je doet mee aan de trend. Het heeft een strenge, maar krachtige uitstraling. Deze trend wordt ook wel gecreëerd met henna of Brow Lamination, twee stylingtechnieken die de laatste jaren populair zijn geworden.

Bleken

Nog niet zo lang geleden was ook het bleken van je wenkbrauwen in. Dit is een gedurfde optie als je juist een lieve, zachte uitstraling wilt. De blonde wenkbrauwen verzachten namelijk de contouren rondom je ogen. Het staat vaak ook modieus. Durf jij het aan om te bleken?

Optische facelift

Wanneer we inzoomen op dit jaar, blijkt één trend er duidelijk uit te springen: rechte wenkbrauwen. Hiervoor zijn wel weer pincetten en scheermesjes nodig. Bij deze trend hebben je wenkbrauwen amper tot geen ronde vorm. De rechte lijn zorgt ook voor een soort optische facelift!

Maak een afspraak

Er zijn dus zoveel mogelijkheden voor het stylen van je wenkbrauwen. Welke trend jou ook aanspreekt, bij VRIS Kappers kunnen we je verder helpen. Maar vooral voor natuurlijke, goedgevormde brows kun je bij ons terecht. We verven en waxen waar nodig ook! Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.