fbpx
Tips voor je haar

Gezond haar: iets wat we allemaal graag willen maar wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met onze handige tips weet jij straks precies wat je beter wel en niet moet doen met je haar. Lees hieronder hoe je je haar mooi en gezond houdt.

Slaap op een satijnen kussensloop

Wil je voorkomen dat je haar afbreekt? Slaap dan op een satijnen kussensloop. Een satijnen stof vermindert de kans dat je haar afbreekt. Doordat het kussensloop gladder en zachter is dan een katoenen kussensloop is er minder wrijving tussen je haar en de stof. Hierdoor heb je in de ochtend minder snel last van klitten en blijft je haar mooier zitten.

Was je haar niet te vaak

De beste wasroutine is voor ieder haartype anders. Maar over het algemeen is het gezonder voor je haar om het niet te vaak te wassen. Wanneer je je haar te vaak wast, kan het beschadigd raken doordat het haar uitgedroogd raakt. Probeer daarom na een wasbeurt een aantal dagen te wachten voordat je je haar weer wast. Na verloop van tijd merk je dat je haar steeds minder snel vet wordt.

Geef je hoofdhuid een massage

Het is verstandig om minimaal één keer in de week een hoofdhuidmassage te doen. Het masseren van je hoofdhuid met een massageborstel heeft een aantal voordelen. Zo zorgt het ervoor dat alle vuiligheid in je haar loskomt en makkelijker te verwijderen is. Daarnaast stimuleert een hoofdhuidmassage de bloedcirculatie, waardoor de haargroei wordt bevorderd. Bovenal is een hoofdhuidmassage ook lekker ontspannend.

Je haar droog deppen

Als je je haar hebt gewassen, pak je waarschijnlijk een handdoek om je haar droog te wrijven. Het wrijven met een handdoek zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en je haar sneller afbreekt. We raden je daarom aan om je haar in het vervolg droog te deppen met een microvezel handdoek of een T-shirt. Door je haar droog te deppen voorkom je dat je haar afbreekt.

Gebruik natuurlijke haarproducten

Naast dat natuurlijke haarproducten beter zijn voor het milieu, hebben ze ook voordelen voor je haar en hoofdhuid. Natuurlijke producten zijn vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Sulfaten zorgen ervoor dat je haar wordt gereinigd, waardoor ook natuurlijke oliën verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid uitdroogt en je haar pluizig en dof wordt. Synthetische siliconen maken je haar droog, zwaar en futloos. Parabenen werken hormoonverstorend. Zonder deze drie ingrediënten zal je haar en hoofdhuid opknappen en herstellen. De producten van Natulique bevatten natuurlijke ingrediënten en zullen je haar zichtbaar en voelbaar mooier maken. Ze versterken je haar en zorgen voor goede hydratatie.

Gebruik geen hitte

Hitte beschadigt je haar. Daarom is het beter om je haar te wassen met lauw water en de stijl- en krultang te vermijden. Wanneer je er wel voor kiest om je haar te krullen, stijlen of föhnen door het gebruik van hitte, kun je het beste hittebeschermingsproducten voor je haar gebruiken. Deze producten voeden je haar, gaan pluisjes tegen en houden vocht vast.

Knip je haar iedere tien weken

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar als je wil genieten van je volle, gezonde en lange lokken, kun je het beste elke tien weken een kappersafspraak inplannen. Door regelmatig je haar te knippen, voorkom je dat gespleten haarpunten verder naar boven toe splijten. Ga voor die gezonde en snel groeiende lokken en laat je adviseren door VRIS. Via onze website kun je je vragen stellen en krijg je antwoord van een gespecialiseerde haarstylist over jouw kapsel.