fbpx
Weaves

Een mooie, volle haarbos met golvende lokken, dat wil bijna iedereen wel. Toch is dat lang niet voor iedereen weggelegd. Lange tijd had je dat slechts te accepteren. Gelukkig kunnen goede haarstylistes ook van dunner, korter haar een mooi kapsel maken. Maar aan de hand van weaves hoef je tegenwoordig niet te kiezen, ook wanneer je niet van nature gezegend bent met een volle haardos.

Wat is een weave?

Een weave, of ook wel haarweave, is een haarstuk waarin haar vastgeweven is aan een koord en vervolgens in je haar wordt vastgezet. Vandaar ook de naam, aangezien 'weave' uit het Engels vertaald 'weven' betekent. Aan de hand van deze methode kun je je eigen haar verlengen, maar je kunt het ook inzetten om je haar meer volume mee te geven. Doordat de weave gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, is het voor veel mensen een heel aantrekkelijke methode.

Hoe wordt een weave gemaakt?

Een weave kan worden gemaakt van 'echt' mensenhaar of van kunstmatig haar. Een weave kan op twee manieren worden geplaatst. Zo kan de haarstylist een dun, strak vlechtje in het haar maken dat van oor tot oor loopt. Op dat vlechtje kunnen de haarstroken worden vastgenaaid. Wanneer je een haarverlenging wilt, heb je zo'n vijf stroken nodig. Bij verdikking van het haar zijn doorgaans drie stroken al voldoende.

Andere methode

Daarnaast kan de weave worden vastgezet in het haar met ringetjes. De strook loopt ook hierbij van oor tot oor. Deze techniek wordt vooral gebruikt als er meerdere weaves boven elkaar worden geplaatst, zodat het geheel onder het eigen haar platter aanvoelt en mooier valt. Bij VRIS Kappers vinden we het heel belangrijk dat het haar natuurlijk oogt. Zo letten we goed op de nuances in de haarkleur. Zeker bij blond haar maken we gebruik van verschillende kleurschakeringen om de eigen haarkleur zo goed mogelijk te benaderen.

Hoe verzorg je je weave?

Net zoals je eigen haar, moet je ook je weave goed verzorgen. Vooral tijdens het wassen en drogen van het haar is het zaak dat je voorzichtig met het haar omspringt. Ten eerste is het belangrijk je haar niet te vaak te wassen. Te veel warm water en zeep kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitdroogt. Je haarstylist kan je adviseren over welke producten voor jouw weave geschikt zijn. Na het wassen is het zaak het haar goed te drogen, slaap niet met nat haar wanneer je een weave hebt. Het haar is dan op het kwetsbaarst en kan zo snel beschadigen. Borstel daarnaast je haar 's avonds en 's ochtends goed door, zo voorkom je dat er te grote knopen in het haar komen en blijft het zacht aanvoelen.

Hoe lang kun je ervan genieten?

Als je de weaves goed behandelt, kun je daar zeker anderhalf jaar mee doen, en in sommige gevallen zelfs twee jaar. Wel is het nuttig om te weten dat elke zes tot acht weken het haar omhoog geplaatst moet worden. Immers, je eigen haar groeit ook gewoon door! Bij het omhoog plaatsen wordt de weave losgemaakt, een nieuw vlechtje gemaakt en het haar weer op de vlecht genaaid. Hierbij letten we erop het vlechtje net boven of onder de vorige te plaatsen, om de hoofdhuid voldoende rust te geven.

Wie kan een weave plaatsen?

De haarstylistes bij VRIS Kappers hebben ieder hun eigen specialiteiten. Ook voor het zetten en omhoog plaatsen van weaves kun je bij ons terecht. Met de haarstyliste kun je bespreken wat je wensen zijn en zij kan je adviseren over wat het beste bij je past. Hierbij richten we ons op een frisse, moderne maar altijd zo natuurlijk mogelijke look. Ben jij benieuwd of een weave iets voor jou is? Neem gerust contact op.