fbpx
Blog-voorbeeldartikel6-min

Rosanne (32): ‘Vroeger experimenteerde ik graag met mijn haar. Daar zaten best wel wat mislukte kapsels tussen. Een pixie-kapsel dat uitgroeide tot matje, bijvoorbeeld. Mijn haar heeft zowat elke kleur van de regenboog wel gehad. Ik heb mijn haar zelfs eens afgeschoren en een hanenkam gehad. Maar er komt een dag dat je je wilde haren achter je moet laten. Ik werk nu voor een bedrijf dat best wel waarde hecht aan een professionele uitstraling, en dat respecteer ik. Ik wilde daarom voor een wat simpelere look gaan, maar wel een die stijlvol is.’

DUN HAAR

‘Door al dat verven en knippen is mijn haar er niet op vooruitgegaan. Mijn haar is altijd al dun geweest, maar dat is alleen maar erger geworden. Daarom wist ik niet zo goed wat ik met mijn haar aan moest. Ik probeerde het te laten groeien, maar dat pakte niet mooi uit. Ik besloot toen om een professionele salon binnen te stappen, in de hoop dat ze me konden helpen bij het vinden van het perfecte kapsel: een die professioneel en praktisch is, maar wel past bij mijn persoonlijkheid.’

GELUISTERD NAAR MIJN WENSEN

‘Ik zag dat VRIS Kappers hoog aangeschreven stond, dus maakte ik een afspraak. We bespraken eerst mijn wensen en hier werd ook echt naar geluisterd. Dat gaf een goed gevoel. Ik vertelde dat ik baalde van mijn fijne en futloze haar en ook niet zo happy was met mijn eentonige haarkleur. Ik wilde geen stijf kapsel, maar wilde er toch representatief uitzien. Naomi stelde toen voor om weaves te laten zetten om mijn haar meer volume te geven.

NATUURLIJK VOLLER HAAR

‘In eerste instantie zag ik het idee van extensions niet zo zitten, maar toen ik foto’s zag van eerdere resultaten, was ik om. Langer en voller haar dat niet onnatuurlijk lijkt, dat wilde ik ook. We besloten mijn haar daarnaast niet te verven, maar verschillende kleuren weaves te gebruiken die passen bij mijn natuurlijke haarkleur. Ook werd de juiste lengte bepaald die het best bij de vorm van mijn gezicht past.’

PLAATSING EN ONDERHOUD

‘Het plaatsen van de weaves ging eigenlijk makkelijker dan ik had gedacht. Eerst maakte Naomi een klein vlechtje in mijn haar van oor tot oor, dicht tegen de hoofdhuid aan. Daarna werden de weaves vastgenaaid. Ik was in het begin bang dat mijn haar nog meer zou uitvallen door de weaves, maar dat valt reuze mee. Als ik ze uitdoe komen er wel wat haartjes los, maar Naomi vertelde me dat dat de haren zijn die ik normaal gesproken ook zou verliezen. Mijn haar wassen met de weaves gaat ook prima: ik doe mijn haar dan gewoon in een staart. Om de zes weken moet ik de extensions weer even opnieuw invlechten en omhoog plaatsen, maar voor de rest hebben ze weinig onderhoud nodig. Dat scheelt enorm veel tijd vergeleken met de tijd die ik eerst aan mijn haar besteedde.

JUISTE KEUZE

‘Omdat het echt haar is, ziet het er heel natuurlijk uit. Dat is iets waar ik heel blij mee ben. Niet alleen heeft mijn haar nu meer volume, maar de lengte en kleur laten mijn gezicht ook nog eens beter uitkomen. Op mijn werk krijg ik nu veel complimentjes, wat voor mij bevestigt dat het de juiste keuze is geweest. Ik had dit echt al jaren geleden moeten doen!