fbpx
Attractive,Woman,In,Dark,Green,Outfit,Smiling,Outside

Een nieuwe haarkleur kan wonderen doen voor je uitstraling. Of je nu gaat voor een minimale opfrisbeurt of een volledige metamorfose: je kunt het zo bont maken als je zelf wil en de mogelijkheden zijn eindeloos. Kun je niet kiezen? Wij zetten de trends voor 2023 voor je op een rijtje.

Platinablond

Sinds topmodel Gigi Hadid eind 2022 op de catwalk verscheen met platinablonde krullen, is deze haarkleur populairder dan ooit. Je weet wat ze zeggen: blondes have more fun. Een nadeel van hoogblond haar is dat je zo snel last krijgt van uitgroei. Maar nu komt het goede nieuws: uitgroei is populairder dan ooit en wordt ook wel lived-in blonde genoemd. Is dat even mooi meegenomen!

Mushroom blonde

We zijn er nog niet helemaal over uit wat we van de term 'mushroom blonde' vinden, maar één ding is zeker: deze matte bruin-blonde haarkleur is niet meer weg te denken dit jaar. De kleur is een beetje 'assig' en wordt door veel celebrities omarmd. Onder andere Margot Robbie en Hailey Bieber zijn fan. Je houdt de kleur het langst mooi met een kwalitatieve zilvershampoo.

Wintergoud

Een andere favoriet dit jaar is wintergoud. Zeker wanneer je van jezelf bruin of donkerblond haar hebt, is deze trend iets voor jou. Door gouden accenten in het haar aan te brengen, krijgt bruin haar een warme ondertoon en blond haar een koele ondertoon. Hierdoor gaan jouw lokken nóg meer stralen! Bovendien past jouw nieuwe coupe prachtig bij je winteroutfits.

Acajou

Gezondheid? Nee, acajou refereert naar een schitterende mahonierode tint. Of is het donkerbruin met een rode tint? De kleur heeft vele varianten, maar iedere variant is prachtig. Overigens zijn alle tinten rood in 2023 een goed idee. Van klassiek ginger tot donker auburn, en alles ertussenin. En wat dacht je van koper? Een prachtige bruinrode coupe, die ideaal is wanneer een felle kleur rood een stapje te ver is.

Brownie batter brunette

Misschien heb je de term al eens voorbij zien komen: brownie batter brunette. Een donkerbruine haarkleur, met aan de voorkant blonde highlights. Het schijnt dat menig celebrity al met deze coupe is gespot, van Emily Ratajkowski tot Camila Cabello.

Espresso

De laatste haartrend in dit rijtje is espresso. Deze warme, donkerbruine haarkleur staat vooral prachtig bij donkere ogen en lijkt bijna zwart. Maar je kunt de kleur ook combineren met highlights of lowlights. Het is maar net wat je mooi vindt en wat het beste bij jouw huidtint past.

Maar...

Trends kunnen je handvatten geven wanneer je nog niet zo goed weet welke kant je op wil met je haar(kleur). Maar trends zijn altijd tijdelijk. Uiteindelijk gaat het erom wat jij mooi vindt en wat goed bij jou past. Je huidtint, ogen en zelfs je kledingstijl (de kleuren die je het liefst draagt) hebben invloed op jouw ideale haarkleur. Daarom staan we bij VRIS Kappers altijd voor je klaar om je te adviseren. Zien we je snel?