fbpx
haarkleur

Wist je dat de combinatie van je huidskleur en haarkleur veel doet voor je uitstraling? Niet alleen zijn er diverse haarkleuren, maar ook huidskleuren kennen verschillende types. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste afstemming te vinden. Adella (36) wist ook nooit goed wat ze met haar haarkleur moest. 'Totdat ik bij VRIS Kappers aanklopte.'

Mediterraans bloed

'Ik was over het algemeen heel blij met mijn uiterlijk. Door mijn Mediterraanse afkomst heb ik een zogeheten olijfkleurige huidskleur. Mijn vader is Spaans, en daar heb ik mijn warme huidskleur aan te danken. Mijn haarkleur was echter een punt van aandacht. Op het eerste gezicht was er niet per se iets geks te zien. Ik had gewoon lange, zwarte lokken. Maar zelf zag ik een droog, futloos kapsel zonder uitstraling.'

Zelf uitproberen

'En wat deed ik omdat ik mijn haar zat was? Juist, van alles zelf uitproberen. Ik ging het opsteken, experimenteerde met vlechten en liet een pony knippen. Alles om een meer opvallend kapsel te krijgen. Maar toch miste ik iets. Ik ging toen experimenteren met kleur en kwam op het idee om mijn haar met een uitwasbare verf te verven. Ik koos voor een lichtbruine kleur. Mijn familie en vrienden zeiden dat ik het kon hebben, maar het was toch niet wat ik zocht. De haarkleur moest écht bij mij passen en mijn gezicht complimenteren. Zelf wist ik even niet meer wat ik moest.'

Advies nodig

'Het was duidelijk dat ik advies nodig had. Tijdens een lunch met een vriendin kwam zij met het idee om bij VRIS Kappers langs te gaan. Ze was hier zelf een paar weken eerder geweest voor een knipbeurt en wist dat ze erg deskundig advies konden geven, ook op het gebied van haarkleur! Ik besloot niet langer te wachten en maakte een afspraak voor haarverven. Volledig blanco ging ik naar de kapsalon. Ik vertrouwde erop dat zij wisten wat het beste bij mij zou passen.'

Nieuwe ik

'Gelukkig was dat vertrouwen meer dan terecht. Noam was degene die mij perfect advies gaf. Ze vertelde dat bij mijn olijfkleurige huid een warmrode kleur prachtig zou staan. Dit omdat een geel-groenige ondertoon wel warme kleuren kan gebruiken. Rood vond ik in eerste instantie best een spannende stap als haarkleur. Maar ze heeft het zo natuurlijk laten ogen! Met als kers op de taart ook nog een mooi geknipt kapsel met laagjes. Het past allemaal veel beter bij mijn gezicht. Ik kan wel zeggen dat ik nu met trots rondloop met mijn nieuwe haren!'